FIFA poslala Poljsku direktno u finale baraža, Šveđani apeluju da im se dodeli novi rival

Problem je nastao nakon diskvalifikacije reprezentacije Rusije

  • 0
Fudbalska reprezentacija Švedske Foto: Tanjug/AP

Mnogo poteškoća međunarodnim organizacijama doneo je sukob Rusije i Ukrajine, pošto su gotovo sve organizacije suspendovale ruske reprezentacija sa takmičenja, ali i dalje postoje problemi. Sa najnovijim problemom susreće se FIFA, čiju je odluku nakon izbacivanja Rusije iz baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, i direktnog plasmana Poljske u finale baraža, kritikovao Fudbalski savez Švedske.

Iako su Šveđani među prvima istakli da neće igrati eventualnu utakmicu protiv Rusije i bili za opciju izbacivanja ruske fudbalske reprezentacije iz baraža, sada se žale na odluku krovne svetske fudbalske organizacije.

FIFA je nakon suspenzije Rusije direktno u finale baraža poslala Poljsku, što znači da bi Poljaci samo jednom pobedom, protiv boljeg iz meča Švedska - Češka, obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo.

Šveđani su sada apelovali da FIFA dodeli novog protivnika Poljskoj u polufinalu, kako ta reprezentacija ne bi bila privilegovana i odmorna čekala pobednika polufinalnog para i tako bila u boljoj poziciji pred odlučujući meč u borbi za Katar.

- Najrazumnije i sportski najpoštenije bilo bi da Poljska ima novog protivnika u polufinalu. Razumemo da je ovo teška zagonetka za FIFA koju treba rešiti, ali bi ipak trebalo vrednovati princip igranja pod istim uslovima, odnosno igranje i pobeda u dve takmičarske utakmice za plasman u finalnu fazu Svetskog prvenstva - rekao je predsednik švedskog Fudbalskog saveza Hakan Sjostrand.

Video: Snimak hapšenja huligana u Meksiku: Desetorici navijača stavljene lisice posle užasne tuče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA