≫ 

Češki fudbaler izbegao krivično gonjenje posle rasističkog vređanja fudbalera Rendžersa

Konačno je i ova priča privedena kraju

  • 0
kudela Foto: twitter/DevoLDN

Poprilično je uzdrmao evropski fudbal rasistički skandal na meču Slavije iz Praga i Rendžersa, kada je Glen Kamara optužio Ondreja Kudela za vređanje na rasnoj osnovi. Češki reprezentativac je kasnije pretrpeo i 10 utakmica suspenzije, kao i izostanak sa Eura, a konačno se i ta saga završila.

Utakmica između ove dve ekipe je bila na programu 18. marta 2021. godine, tada je Kamara optužio protivničkog fudbalera, što je Kudela ubrzo i negirao.

Kasnije je UEFA ipak stala na stranu Glena Kamare, kaznila je Kudelu sa 10 utakmica i time ga direktno uskratila za igranje na Euru. Nije nekažnjeno prošao ni Kamara, koji je navodno dobio tri utakmice neigranja zbog udaranja Kudele u tunelu.

Sada, godinu dana kasnije, čini se kao da je vreme da se spusti zavesa na ovaj slučaj, jer nijedan od njih dvojica se neće susresti s krivičnim postupkom.

- Moj klijent Glen Kamara zadovoljan je što se neće suočiti s krivičnim postupkom. UEFA je već izrekla suspenziju od 10 utakmica za Kudelu na osnovnu predočenih dokaza i proglasila ga krivim za rasističko ponašanje prema Glemu. Razočaravajuće je to što je gospodin Kudela odlučio da ne prisituje ispitivanju u škotskoj policijskoj stanici u vezi sa zlostavljanjem na rasnoj osnovi, on je tada mogao iskoristiti priliku da se brani na sudu - rekao je Amer Anvar, advokat fudbalera Rendžersa za Skaj.

Takođe, tužioci su izrekli i da će slučaj ponovo biti razmotren ukoliko se pojave novi dokazi.

Video: Sramne scene odmah na početku Superlige: Navijači Voždovca majmunskim kricima provocirali Kembela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA