≫ 

Telegraf u Glazgovu: Hrana i piće na "Ajbroksu" za svačiji ukus, ali ne i za svačiji džep

Ovako izgleda meni na stadionu Rendžersa

  • 7
Ibrox - Ajbroks Foto: sandy young / Alamy / Alamy / Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde gostovaće ekipi Rendžersa na "Ajbroksu" u meču osmine finala Lige Evrope, a mi vam predstavljamo cene hrane i pića na čuvenom škotskom stadionu.

Kada je u pitanju hrana, tradicionalna škotska pita košta 2,80 funti, a pita sa goveđim mesom 3,20 funti, isto koliko i pita sa piletinom i karijem. Toliko košta i "pita meseca", dok su jeftinije pite sa makaronom i sa kombinacijom makarone i slanine. Jedna funta iznosi skoro 140 dinara, tako da otprilike prosečna cena jedne pite iznosi nešto više od 400 dinara.

Burger košta 4,40 funti, dok je čizburger skuplji za 30 penija. Hot dog, kao i "tortilja meseca" iznose 4,50 funti, što je oko 630 dinara.  Sendviči se kreću između četiri i pet funti, odnosno između 560 i 700 dinara.

Piće je slične cene kao i pite. Najjeftiniji su čaj, kafa, topla čokolada i bovril, napitak sa ukusom govedine. Gazirani sokovi su skuplji za 40, odnosno 60 penija, što znači da se napici kreću od oko 360 do 450 dinara.

Naravno tu su i kombinacije hrane i pića, pa burger ili hot dog u kombinaciji sa bilo kojim pićem iznosi 6,80 funti ili oko 950 dinara. Škotska pita u kombinaciji sa bovrilom je nešto jeftinija.

Kako to izgleda na stadionu Rendžersa pogledajte u galeriji ispod teksta:

Video: Miletić duplira prednost Srbije nad Hrvatskom: Kabić upisuje asistenciju posle gola

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KOS-Udba

    9. mart 2022 | 20:24

    Pa šta je skupo,nije skupo za nas iz Srbije. Aa za njih i njihove plate je još smesnije! Cena po osobi od 1000din na takvim stadionu i takvoj utakmici,smesnooo… Pa neće niko ici na takvu utakmicu i u Glazgov,aa da ima dug za struju 🤣🤣🤣

  • Toza NS

    9. mart 2022 | 19:57

    Nije to njima nešto posebno skupo i sigurno da nije svakodnevno. Ja da vodim porodicu na ručak negde u Novom Sadu morao bih kredit podići.

  • ЦРНИ ПУТ НИШ

    9. mart 2022 | 19:44

    НИШЛИЈЕ 1986

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA