≫ 

Stanković pred Rendžers: "Iskoristićemo sve mane koje protivnik pokaže, dužni smo to navijačima u Beogradu"

Strateg crveno-belih nije hteo puno da otkriva, ali smatra da Zvezda ima šanse i da je već pokazala kako ume da odigra kada se veće šanse daju protivniku

  • 3
Dejan Stanković, Strahinja Eraković, Crvena zvezda Printscreen: Telegraf.rs

Fudbalere Crvene zvezde očekuje veoma važan meč protiv Rendžersa (četvrtak, 21:00). Škotksa ekipa jeste favorit, prvi meč se igra na njihovom terenu, ali kako trener Crvene zvezde, Dejan Stanković, kaže klub nema ralzoga da se plaši, jer su već napravili ogroman iskorak u Evropi.

Zvezda već ima istoriju mečeva sa Rendžersom, a sigurno je da ni u novom meču njima neće biti lako, upravo zbog pređašnih rezultata gde je Rendžers izbacio Borusiju iz Dortmunda. Ipak, kako Stanković smatra, Zvezda će igrati ravnorpavno sa ekipom iz Škotske.

- Mi smo se uvek bazirali i čitali protivnika i po njemu se adaptirali , da li ofanzivno ili defanzivno. Pokazali smo u gurpi, tako će biti i sutra, kad budemo mogli izaći ćemo visoko, kad budemo pozadi u defanzivnom bloku, bićemo. Nama su u igri svi rezultati jer mi smo napravili ogroman iskorak, ovo je premija za naš klub i naše igrače i za naše navijače. Sigurno straha nema i napadaćemo kad god budemo mogli - istakao je Stanković, dok kaže da ne postoji igrač kog se "plaši" u Rendžersu,

- Siguran sam da Đovani radi odlično sa ovom ekipom i dosta puta sakrije sa istih 11, nešto slično kao i mi. Uspeva da sakriva formaciju, može da igra i sa tri i sa pet pozadi, sa jednim špicem, dva... Što se tiče imena, ne skautiramo imena, ako je neko brz mi mu ubijemo prostor iza leđa, ako je jači idemo čvrst. Rednžers je kao tim čvrst, jak, igra direktan fudbal, igra dobru tranziciju kao protiv Dortmunda. Spremili smo utakmicu u celini, nismo skautrali pojedince.

Dejan Stanković Foto: MN Press

Prva utakmcia se igra u Škotskoj i najavljen je prepun "Ajbroks", što koliko "plaši" Stankovića, toliko i raduje, jer će ista situacija biti i za sedam dana u Beogradu.

- Uvek je lepo igrati pred punim stadionom, pogotovo posle ovoga što se desilo u poslednje dve godine i praznih stadiona. Mi smo imali protiv Milana i videli smo kako je bilo, srećan sam što će biti 55.000 ljudi i što će biti pun stadion, tako će biti u revanšu, gde će biti 60.000 naših navijača.

- Želimo da donesemo rezultat koji će nam značiti i da isto kao što će Rendžers imati sutra vetar u leđa, tako i mi isto da imamo u Beogradu, gde nam je Marakana 12 igrači. Dužni smo da dođemo sa dobrim rezultatom u Beograd, da bi pružili našim navijačima mogućnost da nas podrže.

Inače, Zvezda je trenutno u najboljoj ligaškoj formi od svih ekipa u Ligi Evrope, što je i potvrdilo ovo takmičenje putem svojih javnih glasila. Međutim, Stanković smatra da se to može uporediti i da je ovo meč za sebe.

- Postoji razlika između prvensva i Evrope, što jke pokazala grupa. Ovo su lepe utakmice, dosta iznenađenja ima, kada su izvukli našu grupu nisu nam davali neke šanse, a uspeli smo da iznenadimo sve i budemo 1. mesto. Ovo je jedan poklon za naše igrače, navijače, različite su utakmice u Evropi, za sada smo uvek odgovorili dobro i bez straha, igraćeš onoliko koliko dozvoli protivnik na šta smo spremni, a iskoristićemo sve mane koje protivnik pruži da ga kaznimo.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanovic

Na drugoj klupi sedeće i Đovani Van Bronkhorst, legendarni levi bek holandske reprezentacije i Barselone, kog je trener Zvezde imao priliku i da upozna tokom igračke karijere.

- Imali smo prilike, kada je UEFA organizovala mečeve humanitarne i okupljali su legende fudbala. Imao je fenomenalnu karijeru, za pozavideti, nastavio je tamo gde je Džerard stao, vidim da kasne u prvenstvu za Seltikom, ali se vidi da gaji evropski fudbal, da nije tvrd fudbal i škotska škola. Oni uživaju u igri, biće zanimljiv meč. Igramo u različitim sistemima, ali i oni i mi možemo da se adaptiramo na protivniak sa istih 10 koji su na terenu.

Trener crveno-belih je stvarno bio previše skroman, nije želeo nijednoga trenutka da zapreti ni na jedan način, ali takođe nije ni "podigao belu zastavicu", kako on kaže, sama situacija u kojoj može da piše istoriju sa Zvezdom je posebna.

- Imati istoriju da pišeš istoriju u Zvezdi je privilegija, dosta zavisi od nas, moramo je dovesti do 50-50, moramo doneti u Beograd razultat koji će dati nadu za prolaz dalje. Ne pretim, po svim statistikama i svim analizama, daje se prednsot Rendžersu i to privhatamo. Isto tako kao što su drugima davali šanse u grupu. Nećemo odustati, daćemo sve, mi smo kao narod ponosan, skupo ćemo kožu prodati ako treba. Veurjem u svaki aspekt ličnosti, verujem u irače i šta god uradimo, biće dobro.

Pored Stankovića, konferenciji je prisustvovao i Strahinja Eraković, štoper koji će ispred sebe imati Alfreda Morelosa, jednog od najboljih fudbalera Rendžersa. Ipak, kako kaže Eraković, u njegovom viđenju će ovo biti utakmica kao i svaka druga, na kojoj će morati da pruži sve od sebe.

Video: Stanković otkrio šta je poručio Stanojeviću: Diskusija između trenera večitih na kraju meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA