≫ 

Velika Britanija uvela sankcije Abramoviču: Stopirana prodaja Čelsija, "zamrznuta" imovina Rusa

Novi problem za londonski klub

  • 10
Roman Abramovič Roman Abramovič / Foto: Mark Pain / Alamy / Alamy / Profimedia

Najnovijom odlukom Vlade Velike Britanije uvedene su sankcije aktuelnom vlasniku Čelsija Romanu Abramoviču. To znači da u ovom trenutku londonski klub neće moći da bude prodat.

Abramovič je pre 10-ak dana odlučio da stavi na prodaju Čelsi i novac od prodaje donira za Ukrajinu, ali od toga, makar u ovom trenutku, neće biti ništa.

On je jedan od sedmorice ruskih oligarha kojima je Velika Britanija uvela sankcije i zamrznula svu imovinu, uz zabranu ulaska u tu državu.

To praktično znači da u ovom trenutku Čelsi neće moći da dobije novog vlasnika, a klub je dobio specijalnu licencu da nastavi sa takmičenjem i radom, iako je Abramovič praktično odstranjen iz Britanije.

Vlada Velike Britanije je Abramoviču zabranila kako pojedinačne, tako i transakcije firmi koje su u njegovom vlasništvu. Zabranjen mu je i ulazak u Veliku Britaniju.

Ovo bi moglo da stvori ogromne finansijske gubitke Čelsiju, pošto taj klub više neće moći da prodaje ni karte za pojedinačne utakmice, već će na "Stamford Bridž" moći da uđu samo vlasnici sezonskih karata. Takođe ni klupska prodavnica neće moći da prodaje proizvode, tako da sankcije imaju za cilj da u potpunosti isključe sve mogućnosti prihoda za Abramoviča i Čelsi.

"Plavci" neće moći da potpisuju nove ugovore sa igračima, ali zaposleni u londonskom klubu ne treba da brinu za svoje plate prema trenutnim ugovorima, jer će njih Čelsi redovno isplaćivati.

Video: Sofija uživa u glamuru i voli da jaše: Evo kako izgleda ćerka Romana Abramoviča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    10. mart 2022 | 11:20

    Englezima je ostala navika iz kolonijalnog doba da otimaju tuđu imovinu.

  • MM

    10. mart 2022 | 11:26

    Bogate Ruse treba pozvati da ulažu u Srbiju. Ovde neka ostavljaju kapital.

  • Boža zemunac

    10. mart 2022 | 12:37

    Velika Britanija je belosvetsko zlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA