≫ 

Zvezdina tragedija na Ajbroksu: Promašen penal, 3 poništena gola i težak poraz od Rendžersa

Tragičar crveno-belih bio je Aleksandar Katai koji je dva puta za milimetar bio najbliži golu rivala, te je pri rezultatu 2:0 bio neprecizan sa bele tačke

FK Crvena zvezda Foto: AP/Tanjug

Nekome je VAR majka, a nekom maćeha - i tako je otkako je ova napredna tehnologija uvedena u fudbal! Nažalost po Crvenu zvezdu, ona nije bila "naklonjena" srpskom šampionu koji je u prvom meču osmine finala Lige Evrope poražen od Rendžersa u Glazgovu - 3:0 (2:0)!

FK RENDŽERS - FK CRVENA ZVEZDA 3:0 (2:0)

(Tavernije 11 pen, Morelos 15, Balogun 51)

Rendžers: Mekgregor, Tavernije, Goldson, Balogun, Basi, Džek (Sends 75), Lundstram, Aribo (Sakala 75), Kamara, Kent, Morelos.

Crvena zvezda: Borjan, Pićini (Gajić 71), Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo, Srnić (Ben 61), Kanga, Ivanić, Katai (Motika 84), Ohi (Pavkov 61)

Tri puta je VAR radio na Ajbroksu za samo 10 minuta i tri puta su se igrači domaćeg tima radovali konačnim odlukama sudije Serdara Gezubujuka. Najpre je u 3. minutu potvrdio milimetarski ofsajd Aleksanda Kataija, zatim i u 13. istog igrača koji je oba puta tresao mrežu iskusnog Mekgregora, dok je u 9. pogledao duel Slavoljuba Srnića i Kenta i nakon dva minuta je svirao penal za Rendžers.

Kapiten Taverije je nadmudrio Milana Borjana i pogodio je sa bele tačke, a četiri minuta kasnije, dakle već u sledećem napadu nakon drugog poništenog gola Kataija, Alfredo Morelos je iskoristio grešku Strahinje Erakovića i pogodio je za 2:0. Ono što "bode oči" u ovom slučaju jeste pozicija Morelosa, jer je malo pre centaršuta bio u ofsajdu. Međutim, Eraković je zakačio loptu i taj ofsajd se automatski poništio.

Zvezda je u tim trenucima bila nokautirana i već u 18. minutu uslkedila je nova greška Erakovića. Greška posle koje je Kent šutirao direktno u Borjana. Iako je Rendžers u tim trenucima igrao na krilima navijača, Zvezda je u 23. minutu dobila penal.

Džek je vukao Ivanića, ali Katai nije iskoristio "poklon" s obzirom na to da mu je 40-godišnji Mekgregor odbranio udarac. Potom je sjajno reagovao i psole kornera, dok je Zvezdina "desetka" verovatno bio najnesrećniji igrač na terenu. Za samo 20 minuta poništena su mu dva gola i promašio je penal. Posle toga više nije postojao...

Igrom koju je pokazala u prvom poluvremenu, Zvezda definitivno nije zaslužila da gubi. Sem tih nekoliko minuta kada su pali golovi, crveno-beli su bili tim koji je hrabro napadao. To umalo da im se isplati u finišu poluvremena kada je Ohi bio u prilikama. Najpre u 42. minutu, a zatim i u 45. U prvom slučaju mlako je šutirao direktno u Mekgregora, dok je drugi put golman Rendžersa odbranio zicer. Doduše, pomoćni suidja je opet pokazao mali ofsajd.

Dejanu Stankoviću se na ovom meču očigledno nije dalo da prvobitni dogovor iz svlačionice traje nešto duže, jer se i po povratku sa odmora suočio sa šokom u vidu gola domaćeg tima.

Igrao se 51. minut kada je Balogun nadskočio kompletnu odbranu crveno-belih i pogodio je glavom mrežu Borjana. Praktično je i zaključao utakmicu, jer se Zvezda do kraja nije oporavila od ovih udaraca Rendžersa.

Daleko od toga da nije imala prilike u nastavku. Jednu od njih i Ben u 62. minutu, tek što je kročio u igru, ali je njegov udarac iz peterca izblokiran. Lopta jednostavno nije htela u gol, što se videlo i u 73. minutu kada je Kangin projektil pogodio prečku. Ipak, umesto unutra, lopta se odbila u teren.

Na kraju je i Benu još jednom poništen gol u 85. minutu. Tada se, doduše, nije gledao VAR, jer je TV snimak jasno pokazao da je napadač Zvezde bio najbliži Mekgregoru koji je začarao mrežu.

A taj gol je verovatno bio jedini spas Zvezde kada je u pitanju ovaj dvomeč koji je praktično rešen. Naravno, nada uvek postoji, ali ona bi svakako bila veća da su Stankovićevi puleni uspeli da zatresu mrežu. Nažalost po njih, odigrali su jednu od najmaleroznijih utakmica u novijoj istoriji.

S druge strane, ovo je najveći poraz Dejana Stankovića otkako je došao u klub. Zvezda je pod njegovom komandom samo tri puta primila dva gola u Evropi - od Hofenhajma, Kairata i Milana. Kada smo već kod statistike, vredi pomenuti da crveno-beli nikad u istoriji u Evropi nisu stigli tri gola zaostatka posle prvog meča.

Video: Ušli smo u glavni pab navijača Rendžersa: Stotine najvatrenijih fanova se zagreva za Zvezdu uz pivo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    10. mart 2022 | 23:13

    Dragović kriv kod drugog gola! Nije čuvao Erakovića.

  • SrbskiBek

    10. mart 2022 | 23:32

    Rendzers veceras.. Nije bio BOLJI !!!!!! to je sve sto moze da se kaze !!!!

  • Milan

    10. mart 2022 | 21:38

    Ma nisu ovi nista specijalno nego se ovi nasi usrali.. dali nam 2 gola ne znaju ni oni kako, izvucite 2:1 do kraja i padaju na Marakani sigurno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA