≫ 

Parola navijača Rendžersa nije upućena Zvezdi: Evo kome je poslata poruka na Ajbroksu

Navijači su ponovo imali šta da poruče protivničkom Seltiku

  • 2
FK Glazgov Rendžers Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na gostovanju od Glazgov Rendžersa sa 3:0 u prvom meču osmine finala Lige Evrope. 

Stadion Rendžersa bio je ispunjen, a od početka do kraja na čuvenom Ajbroksu, oko 50.000 navijača napravilo je fantastičnu atmosferu.

Ipak, pored navijanja,  domaćini oglasili i porukom, za koju se prvo mislilo da se odnosi na Zvezdu.

- Zarađujete novac od nasilnika, sram vas bilo - glasila je poruka navijača.

Mnogi su tu poruku tumačili na različite načine, ali, kako je objašnjeno novinaru Telegrafa, parola nema veze sa crveno belima iako je u prvi mah delovalo da je upućeno ruskom gigantu Gazpromu, sponzoru beogradskog kluba.

Poruka se, naime, odnosi na protivljenje prijateljskom meču sa Seltikom koji je zakazan. Tome se protive i navijači Rendžersa i Sletika, a sve zbog afere jednog od trenera mlađih kategorija protivničkog tima koji je uznemiravao mlađe fudbalere.

Za slučajeve pedofilije u mlađim kategorijama Seltika i to sistemski godinama tokom 70-tih i 80-tih, optuženo je više trenera, neki od njih su i osuđeni na zatvorske kazne.

Među zlostavljačima povezanim je i biznismen multimilioner Džejms Torbet koji je pomogao u osnivanju kluba kasnih 60-ih. Osuđen je na šest godina u novembru 2018. nakon što je sudija rekao da je "koristio klub kao paravan za seksualno zlostavljanje dece". Torbet je takođe bio u zatvoru 1998. zbog zlostavljanja mladih igrača između 1967. i 1974. godine.

Još jedna istaknuta menadžerska figura u "Seltik Bojs" klubu bio je bivši ekonom ekipe Džim Mekaferti. Prošle godine 73-godišnjak je proglašen krivim po 12 optužbi za seksualno zlostavljanje u vezi sa deset dečaka. Mekafertijevi zločini protezali su se od 1972. do 1996. Osuđen je na šest godina i devet meseci zatvora nakon što je priznao svih 12 optužbi.

Video: Navijači Rendžersa u delirijumu posle gola

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sto ?

    11. mart 2022 | 07:11

    Pa ovo vazi i za komšinicu 😂😂😂

  • Milan Galic

    11. mart 2022 | 08:37

    Pa pogledajte KK.Raduju se izbacivanjem rusa.A ovamo pisali neke parole o Rusima.Kakvi ste vi ljudi koji navijate za ovu druzinuTurska-Nemačka družina.Pokazali su pravo lice navedeni.Uvek takvi bili i biće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA