≫ 

"Fudbal je samo igra, u životu postoje bitnije stvari": Stanković obećao ofanzivnu Zvezdu u revanšu

Bio je pričljiv Dejan Stanković, a konstatno je branio svoje fudbalere rekavši da je fudbal samo igra

  • 18

Crvena zvezda iza sebe ima jednu veoma burnu noć u kojoj su poraženi od Rendžersa sa 3:0 u okviru prvog meča osmine finala Lige Evrope, iako to ni po čemu nisu zaslužili. Crveno-belima je poništeno čak tri gola, dok su promašili i penal, pogodili su i prečku... Sve u svemu noć za zaborav.

Posle meča, Dejan Stanković, trener crveno-belih, nije delovao posebno uzrujano, konstano je uz sebe imao krilaticu - to je fudbal, što je ponavljao i odmah posle meča, ali i na konferenciji za medije koja je usledila.

Trener Zvezde je istakao da je rezultat nije realan, ali da je sve moguće u revanšu - jer je to fudbal, igra u kojoj nekad pobediš, nekad izgubiš.

- Utakmica je bila dosta dinamična, jaka. Možda smo zaslužili da izgubimo, ali ne sa ovakvim rezultatom, momci su bili fenomenalni. Ja mislim da su bez straha igrali pred prepunim stadionom protiv dobre ekipe, siguran sam da smo zaslužili bar jedan gol, ako ne i više. Centimetri su odlučivali kod dva ofsajda, milimteraski je bilo. Prečka od Kange, penal od Kataija... To je fudbal, to je igra, nekad dobiješ, nekad izgubiš. Sreća nije bila na našoj strani, iako to ne umanjuje pobedu Rendžersa. Život ide dalje, a ja sam siguran da će nam se vratiti ovo veče - rekao je Dejan Stanković.

Kao što je gorenavedeno, Zvzedi je poništeno čak tri gola zbog milimteraskih ofsajda, a svaki od njih je Stanković uz "kiseli" osmeh.

- Primili smo tri gola iz tri prekida, a mi smo iz igre došli do golova, iz igre smo došli do penala. Ne mogu da budem razočaran, može da mi bude krivo da taj neki detalj ove utakmcie se okrene na našu stranu. Imao sam ironičan osmeh, večeras nas nije baš htelo. Nismo naplatili našu sreću, bili smo dobri i hrabri u svakom duelu i žao mi je zbog momaka što nismo postigli jedan gol.

FK Crvena zvezda Foto: AP/Tanjug

Fudbaler koji je bio najveći nesrećnik u Crvenoj zvezdi je definitivno Aleksandar Katai kome su upravo i poništeni pogoci, a koji je promašio i jedanaesterac. Kada je izlazio iz igre, primetno je bio ljut, međutim, Stanković je objasnio gde je nastao njihov 'problem'.

- Problem nije bio u njegovoj zameni, on je uradio šta se od njega tražilo. Dao je dva gola, žao mi je zbog penala, žao mi je zbog svega jer znam koliko daje sve od sebe i koliko poštuje ovaj tim. Bilo je samo između nas dvoje zašto nije šutnuo slobodan udarac a ja sam ga ostavio zbog otga. Video sam da je poslednji atom dao snage i rekao sam 'Uzmi ti i šutni, sledeći će Ben', samo mi je to bilo krivo.

Stanković je takođe istakao i da su golovi primljeni iz prekida, što nisu mogli da sačuvaju iako su se posebno fokusirali na njih, i znali su da odatle preti opasnost.

- Imaju dobrog izvođača, lopta ide tamo gde želi, tamo gde organizuju blokove i ogde organizuju skakove, samo nam je trebalo više hrabrosti da napadnemo loptu. Znali smo da odatle preti opasnost, gledali smo, analizirali smo, jednostavno tajming skakanja i tajming duela pre nego što se skoči mora biti jači i mora biti direktniji. Ne dati protivniku da se zaleti, uraditi duel pre skakanja, ako nekad ne možeš da braniš tako dobre skakače moraš braniti. Radimo dosta na prekidima, pričali smo, ali dešava se - ističe Stanković.

FK Crvena zvezda Foto: AP/Tanjug

Kada se sve sabere i oduzme, Zvezda je stvarno pružila jednu blistavu partiju u Škotskoj, odigrali su crveno-beli jako dobro, a to je rekao i sam Stanković.

- Preponosan sam na njih, nemam šta da zamerim, to su detalji, prekidi, dobar skok, tajming... Detalji su nas delili od jednog ili dva gola, rekao sam da je fudbal samo igra. U životu postoje druge stvari, jedno zajedništvo, jedna vera, da ne klonemo duhom kao što si ti rekao i ubeđen sam da će nas ovo vratiti. Moramo da izvučemo pouke, znamo gde možemo bolji da budemo, znamo gde smo dali maksimum i siguran sam da ćemo iz ovoga izaći jači. Boli, ne voli niko da izgubi, boli način na koji smo izgubili jer smo zaslužili jedan ili dva gola. Da otvorimo nadu, da budemo blizu, jedne istorije da odemo dalje. Večeras smo bili hrabri.

- Mislim da smo danas bili dovoljno ofanzivni, izašli smo sa dva špica, sa Kataijem kao polušpicem, Ivanić i Kanga kao vezni, romb... Nije meni problem, sigurno je da ćemo izaći opet hrabro, ali ne ludo. Utakmica traje 90 minuta, tako da, jedan rani gol može da promeni sve, iako ne dođe nastavićemo da igramo hrabro - zaključio je Stanković.

Video: Fenomenalna navijačka koreografija na Ajbroksu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    11. mart 2022 | 00:46

    Prosle godine 1/16 finala LE ove 1/8 LE .Deki je i ove godine napravio uspeh u Evropi.Sa ovim timom se vise nije moglo . U revanšu odigrati hrabro pa ako ne moze da se prodje bar da se sa stilom oprostimo od Evrope za ovu sezonu.

  • PREDUZIMAC

    11. mart 2022 | 02:59

    (Gneral Contractor) "fudbal je samo igra u zivotu postoje VAZNIJE STVARI" kao na primer gradilista i gradjevinski objekti u centru grada

  • struchnyakowsky

    11. mart 2022 | 03:00

    za tebe su bitna samogradilista u centru beograda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA