Darijo Srna slikama na Instagramu uzdrmao javnost: "Ovako izgleda uništen stadion prvoligaša u Ukrajini"

Stadion Desne je doslovno sravljen sa zemljom

  • 10
Darijo Srna, stadion Desna Printskrin: Instagram / darijosrna

Legendarni fudbaler Šahtjora iz Donjecka i reprezentacije Hrvatske, Darijo Srna među prvim je otišao iz Ukrajine kada je došlo do sukoba Rusije i ove zemlje. Iako je otišao, on i dalje pomno prati situaciju u zemlji gde je ostavio dubok fudbalski trag.

Srna je kao fudbaler proveo 15 godina u Šahtjoru, u koji je stigao iz Hajduka 2003. godine. Obreo se Srbna i u Italiju gde je igrao godinu dana u dresu Kaljardija, ali se odmah po završetku igračke karijere vratio u Donjeck gde je prvo postao asistent trenera, a potom i sportski direktor.

Situacija u zemlji ga je naterala da napusti zemlju, međutim, on u svojim javnim izlaganjima, najčešče putem Instagram priča poziva na mir i priča kako je Ukrajina njegova druga domovina.

On se u toku dana ponovo oglasio i ubacio je sliku mesta, gde je nekada bio stadion ekipe Desna, a sada je ostao samo krater. Kako izgledaju slike možete pogledati u nastavku teksta.

Stadion se nalazi u Černjevu, a nekad se zvao po Juriju Gagarinu. Ovaj stadion je imao kapacitet za nešto više od 12.000 gledala, dok je imao i 5.500 sedišta.

Darijo Srna, stadion Desna Printskrin: Instagram / darijosrna

Video: Omiljeni hrvatski fudbaler među crno-belima: Srna obišao prijatelje, odgledao trening Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lux

    11. mart 2022 | 17:42

    tu je bio logor za ruse 2014 gdje su ih dovodili i mucili..isto kao u sarajevu zagrebu splitu i osijeku..ako niste znali

  • Жиле

    11. mart 2022 | 17:32

    Тако су и твоји срушили мост из периода средњег века у Мостару.

  • Дража

    11. mart 2022 | 17:14

    Ионако везе нису имали са фудбалом!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA