≫ 

Zvezda i Partizan kažnjeni zbog divljanja navijača u derbiju

Derbi je pratilo blizu 45.000 gledalaca, a ukupna organizacija je ocenjena kao dobra

  • 6
FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Crvenu zvezdu i Partizan, sa po 1,2 miliona dinara, zbog prekomerne upotrebe navijačke pirotehnike na 166. večitom derbiju i prvenstvenim utakmicama sa Čukaričkim i niškim Radničkim.

Kako prenosi Sport Klub, bivši FIFA sudija i danas jedan od najcenjenijih srpskih sportskih radnika u UEFA, Vlado Glođović, identifikovao je bakljade, upotrebu topovskih udara, namerno izazvane požare, paljevine i više dimnih bombi.

Sa jedne strane, navijači Partizana napravili su i veliku štetu, pošto je na desetinestolica polomljeno, a napravljen je i manji požar na južnoj tribini. Takođe, identifikovani su i propusti na ulaznim kapijama, kao i unošenja pirotehničkih sredstava bez kontrole redarske službe.

Ovo nije jedinstven slučaj jer su slične scene viđene i na mečevima 1. kola prolećnog dela. Crvena zvezda  je tad apobedila Čukarički sa 3:0, dok su i crno-beli koristili pirotehniku na gostovanju u Nišu 0:2. Ukupna kazna od 2,4 miliona dinara objedinjena je i na dve premijerne utakmice večitih rivala.

Kažnjen je i Radnički sa 200.000 dinara. Sve sankcije izrekla je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, predvođena predsednikom Ivanom Nikolićem, na sednici u petak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • entuzijata

    11. mart 2022 | 18:31

    ne razumem ljude kad dodju na utakmici da prave stetu klubu za koji navijaju

  • Boj

    11. mart 2022 | 18:18

    Kod nas mozes i top da doguras na stadion jer nema kontrole adekvatne, raspitajte se kako se to radi i kaznjava u Engleskoj jer mi nemamo normalne navijace to su sve huligani i najbolje je igrati bez publike.

  • miladin

    11. mart 2022 | 22:22

    Kao u kosarci svak za sebe bez gostujucih navijaca.Milina u zemlji Srbiji😁👍🙏🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA