≫ 

Dogovorio se sa Zvezdom, potpisao za Partizan: Kako je Uške postao legenda crno-belih

Preminuli velikan crno-belih je na nesvakidašnji način stigao u klub

  • 0

U balonu za mali fudbal na Zvezdari večeras je preminuo legendarni fudbaler Partizana Nebojša "Uške" Vučićević!

Legendarni fudbaler igrao je za OFK Beograd, Partizan, koji se od njega oprostio i poslao poruku saučešća, Mec i mnoge druge klubove, a u jednom od intervjua koji je dao za Novosti, otkrio je da je kao mali bio veliki navijač Crvene zvezde, za koju je umalo i zaigrao.

- Tačno je to. Sve sam se dogovorio sa Draganom DŽajićem, a tada je i na "Marakanu" stigao Gojko Zec, koji me je trenirao u OFK Beogradu. Trebalo je da potpišem sutradan ugovor, ali odmah posle dogovora sa Džajom, negde posle podneva, "pokupili" su me ljudi iz Partizana, na čelu sa Mocom Vukotićem. I nisu me ispuštali dok nisam stavio paraf na ugovor istakao je Vučićević i opisao kako je odustao od crveno-belih:

- Žarko sam želeo da zaigram za Crvenu zvezdu, za koju sam i navijao, ali sam promenio odluku iz čisto sportskih razloga. Naime, tada je u Zvezdu došao moj saigrač iz OFK Beograda Mitar Mrkela, i to na velika vrata, i bilo je jasno da će imati prednost u odnosu na mene. A sa druge strane, Prekazi je otišao u Hajduk iz Splita, Klinčarski se spremao za odlažak u inostranstvo, i tu sam video šansu da budem u prvom timu. A da je zaista to jedini razlog, neka ilustruje i ova činjenica. Da sam potpisao za Zvezdu, mogao sam da kupim 12 "golfova 1", koji su u to vreme bili kao BMV, a kada sam došao u Partizan uspeo sam da kupim staru "bubu", i to na četiri rate.

Omiljeni mečevi legendarnog Ušketa

- Protiv Zvezde, naravno, ali bili su strašni i dueli sa Dinamom, Hajdukom. A zbog komšija umalo da ostavim fudbal. Igrali smo derbi na Stadionu JNA, mislim da je to bila 1985/'86. godina. Zvezda je vodila sa 1:0, a ja sam ušao u poslednjih 10 minuta. Postignem izjednačujući gol u 90. minutu i odem direktno na "jug", a sudija odsvirao kraj. Istuširam se i odem u nepoznato, niko nije znao gde sam, četiri dana me niko nije video. San sam ispunio i kažem sebi: sada mogu i da ostavim fudbal. Ipak, nisam, ali od tada, moralo je da u prvih 11 bude mesta i za mene.

Za Vučićevića je bilo jasno za koji klub navija.

- Uvek ću biti partizanovac. I to mnogo veći od onih koji se busaju u grudi a gledaju samo lični interes.

Video: Legendarni Uške Vučićević: Bio sam veliki zvezdaš kad sam prešao u Partizan!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA