≫ 

Zvezda uz muku iskoristila kiks Partizana: Stigla ga na tabeli, ali je i dalje zvanično na 2. mestu!

Ohi i Pavkov režirali preokret u Gornjem Milanovcu

FK Crvena zvezda, FK Metalac Gornji Milanovac Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Metalac u 27. kolu Superlige i tako iskoristili kiks crno-belih protiv Napretka, sa kojim su sada poravnati na tabeli Superlige.

Nije bilo crveno-belima lako u Gornjem Milanovcu, gde su posle preokreta došli do trijumfa golovima Ohija i Pavkova. Prethodno je Stefan Cvetković doveo Metalac u prednost.

Zvezda je sada u boljoj poziciji, jer će se na kraju regularnog dela gledati bolja gol razlika i ukoliko večiti budu poravnati, crveno-beli će u plej-of ući sa prve pozicije zbog boljeg međusobnog skora.

Međutim, zvančno je Zvezda trenutno i dalje na 2. mestu, jer Partizan ima bolju gol razliku, pa dok ne bude završen regularni i zaključena tabela, zvanično je Partizan i dalje na 1. mestu, iako je "de fakto" to sada Crvena zvezda.

Crveno-belima će ova pobeda i poravnanje sa Partizanom sigurno značiti i na polju samopouzdanja pred meč sa Rendžersom koji je na programu u četvrtak od 18.45 na Marakani.

Metalac - Crvena zvezda 1:2

(Cvetković 33 - Ohi 45, Pavkov 56)

Metalac: Marković, Vlalukin, Milićević, Stojić, Bačkulja (Nikolić 89), Antonijević (Stojanović 62), Fićović (Stuparević 62), Krajišnik, Čađenović (Grbović 89), Cvetković (Mandić 74), Prestiž

Zvezda: Borjan, Pićini, Eraković, Dragović, Rodić (Gajić 60), Sanogo, Kanga, Ivanić (Pankov 79), Katai, Ben (Pavkov 45), Ohi (Srnić 68)

Metalac je neočekivano pritisnuo Zvezdu na startu meča i već tada se videlo da crveno-belima neće biti lako u Milanovcu! Uspela je Zvezda ipak posle uvodnih nekoliko minuta da se oslobodi pritiska i da preko Ohija u 9. minutu zapreti ozbiljnije. Imali su crveno-beli još prilika preko Ivanića, Ohija i Kange, ali je golman Metalca uglavnom bio siguran.

A onda je usledio hladan tuš za navijače Zvezde, Dragović je napravio njemu nekarakterističnu grešku na sredini terena, to je iskoristio Prestiž, koji je krenuo u kontru, uposlio je Stefana Cvetkovića koji je bio sam iskosa po levoj strani. Lopta je prošla ispod nogu Erakovića, a krilo Metalca izašlo je 1 na 1 sa Borjanom i dobrim udarcem donelo vođstvo domaćinu.

Zvezda je trebalo neko vreme da se oporavi od šoka, a onda je u poslednjih 5 minuta prvog poluvremena viđena totalna ofanziva. Ređale su se prilike pred golom Markovića, "gol je visio u vazduhu". Najveća šansa da se to i desi bila je u 45. minutu, kada je Pićini udrmao prečku. Lopta je u nastavku akcije stigla do Kataija, koji je "lomio" odbranu Metalca, koja ga je "udvojila", ali je na petercu zaboravila Ohija, koga je Katai pronašao, a Norvežaninu nije bilo teško da pogodi za 1:1.

Crveno-beli su i u nastavku meča počeli da napadaju. Ohi je u 51. minutu imao prvu šansu, Kanga je dobro centrirao iskosa sa desne strane, Ohi je skočio u kaznenom prostoru, šutirao glavom, ali je lopta prošla tik pored stative.

Bila je to najava preokreta, pošto je u 56. minutu rezervista Milan Pavkov, koji je ušao u drugom poluvremenu, pogodio za 2:1. Dobro se napadač Zvezde ubacivao, dobio je dobar pas Ivanića u prostor, izašao je sam pred golmana Metalca i plasirao loptu iza njegovih leđa.

Zvezda je nakon gola "spustila" ritam. Pavkov je postigao još jedan gol, ali je on poništen zbog debelog ofsajda, a imali su crveno-beli još nekoliko poluprilika, gde u završnici nisu najbolje reagovali.

Dejan Stanković je takođe odlučio posle vođstva da osigura odbranu, pa je tako umesto Ohija ubacio Srnića, a umesto Ivanića na teren je ušao Pankov.

Metalac je u 85. minutu imao priliku da izjednači posle kornera, kada je lopta prošla kroz kazneni prostor, ali je kapiten Stojić loše reagovao na loptu koja ga je iznenadila.

Zvezda je do kraja uspela da sačuva prednost i da izbori veliku pobedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA