Zvezda i Partizan potpuno izjednačeni: Ko ima teži raspored do kraja i ko će biti prvi pred plej-of?

Deluje da je pred crno-belima teži zadatak u nastavku borbe za titulu

  • 16
FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

Nakon 27 odigranih mečeva u Superligi Srbije, Crvena zvezda i Partizansu izjednačeni sa po 72 osvojena boda. Do početka plej-ofa ostalo je da obe ekipe odigraju po tri utakmice, a teže rivale, makar na papiru, imaće crno-beli, koji će dva od poslednja tri meča u regularnom delu sezone igrati u gostima.

Crvenoj zvezdi predstoje dve utakmice na domaćem terenu protiv Kolubare i Radničkog iz Kragujevca, dve ekipe iz donjeg dela tabele, a tu je i potencijalno neugodno gostovanje niškom Radničkom u 29. kolu. "Meraklije" u prolećnom delu sezone nisu poražene, pa je nakon tri početna remija niški tim upisao dva trijumfa i sada zauzima četvrto mesto na tabeli.

Partizan sa druge strane ima dva gostovanja i jednu utakmicu kod kuće, a sva tri protivnika nalaze se među najboljih devet ekipa u prvenstvu. Već u narednom kolu, nakon kiksa protiv Napretka, crno-beli imaju veoma teško gostovanje u Surdulici protiv Radnika, koji je Zvezdi u oba navrata otkinuo bodove. Nakon tog meča ekipa Aleksandra Stanojevića dočekaće šestoplasiranu ekipu TSC-a, dok će u poslednjem kolu pred plej-of gostovati Čukaričkom.

U ovom trenutku Partizan je ispred Zvezde zbog bolje gol razlike, ali taj podatak a se gleda do kraja poslednjeg kola. Nakon što se završi poslednji meč regularnog toka prvenstva, u slučaju da dve ekipe imaju isti broj bodova, bolje plasirana biće ona ekipa koja je ostvarila bolji međusobni skor, što govori da bi u tom slučaju ekipa Dejana Stankovića u plej-of ušla s prvog mesta.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan Nikola Andjic

To ujedno znači da bi crveno-beli bili domaćini trećeg "Večitog derbija", ali i da bi imali prednost do kraja šampionata, jer bi u slučaju istog broja osvojenih bodova na kraju plej-ofa prvoplasirana bila ekipa koja je pred poslednjih sedam utakmica bila na boljoj poziciji.

Pogledajte sve rivale sa kojima se Zvezda i Partizan sastaju do kraja regularnog dela sezone.

Crvena zvezda

Kolubara (K)

Radnički Niš (G)

Radnički Kragujevac (K)

Partizan

Radnik (G)

TSC (K)

Čukarički (G)

Video: Zvezda vodi u Milanovcu: Pavkov postiže gol za 2:1 posle sjajne asistencije Ivanića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    14. mart 2022 | 19:45

    Stiže proleće. Od - 5 sad je nula a uskoro prelazi u plus.

  • 534

    14. mart 2022 | 19:44

    Moraće Čukarički da da dva autogola jer Partizan ni njih ne može regularno da pobedi.

  • Бане

    14. mart 2022 | 19:10

    Шта ће Шамроју бити сад изговор за минус од 3 до 5 бодова пре плеј-офа?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA