Stojković neprikosnoven u Saudijskoj Arabiji, najbolji je golman lige, 10 puta je sačuvao mrežu netaknutom

Bivši golman Partizana briljira na "Bliskom istoku", a ako ovako nastavi mogao bi da postane i legenda ovog takmičenja već po samom dolasku

  • 20
VLADIMIR STOJKOVIC

Foto: MN Press

Vladimir Stojković je letos otišao iz Partizana posle pune četiri godine između stativa crno-bele ekipe. Otišao je put Saudijske Arabije i ekipe Al Fejha, gde je objasnio svima šta znači imati pouzdanog čuvara mreže. Stojković je oborio rekorde, a njegov tim se nalazi na sredini tabele.

Al Fejha se tek vratila u elitni rang takmičenja u Saudijskoj Arabiji i već je uspela da sebi praktično obezbedi opstanak u istom, pošto se sedam kola pre kraja šampionata nalazi na osmoj poziciji, što je sredina tabela. Posebne zasluge za ovakvu poziciju moraju ići i Srbima iz ovog kluba.

Naime, ekipa Al Fejhe, koju s klupe predvodi Vuk Rašović primila je samo 18 golova na 23 meča u prvenstvu. Srpski golman, Vladimir Stojković, koji je standardni čuvar mreže ovog kluba, ostao je čak 10 puta nesavladan u toku sezone, čime drži prvi mesto sa Brazilcem Marselom iz Al Itihada. Takođe, Stojković je primio samo tri gola na domaćem terenu, dok je i dobio dve nagrade za golmana meseca - za januar i i za avgust.

Zasluge pored Rašovića i Stojkovića moraju ići i Đorđu Pantiću koji je početkom sezone stigao u ovaj klub kako bi preuzeo funkciju trenera golmana, a očigledno to radi na sjajan način, o čemu svedoče i rezultati Vladimira Stojkovića.

Ekipa Al Fejhe se u prvenstvu nalazi na osmoj poziciji, dok ima i priliku za osvajanje trofeja, jer se nalazi u polufinalu nacionalnog kupa koji nosi naziv "Kup Kralja".

Video: Tri fenomenalne odbrane Stojkovića u finišu meča sačuvale mrežu Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    14. mart 2022 | 21:20

    Veliki sam zvezdaš,ali tvrdim da bi Stojković i sada bio najbolji golman reprezentacije. Za klasu bolji od ove trojice koji se trenutno smenjuju na našem golu.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    14. mart 2022 | 21:19

    Логично, мустафа у свом јату, прија му средина

  • imaju samo

    14. mart 2022 | 21:15

    27 bodova manje od prvoplasiranog

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA