≫ 

Pre 9 meseci doživeo infarkt na terenu, sada se protiv Srbije vraća u reprezentaciju

Eriksen ponovo u nacionalnom dresu

  • 0
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Danska - Finska, Christian Eriksen, Kristijan Eriksen blur Foto: Tanjug/AP

Vezista Brentforda Kristijan Eriksen vraća se u danski nacionalni tim devet meseci nakon što je doživeo infarkt tokom meča i jedva preživeo!

Eriksen je praktično bio klinički mrtav prošlog leta na Evropskom prvenstvu, kada se srušio na početku duela sa Fincima, a selektor ga je sada pozvao za prijateljske mečeve sa Holandijom 26. i Srbijom 29. marta.

Danac od tog 12. juna živi sa defibrilatorom u sebi, a u međuvremenu je bio primoran da raskine ugvoor sa Interom s obzirom na to da je u Italiji zabranjeno da se igra fudbal sa pomenutim uređajem. U Engleskoj nije takav slučaj, te je krajem januara ove godine postao novi igrač Brentforda.

Pored Eriksena, na spisku se nalaze:

Golmani: Kasper Šmajhel (Lester), Frederik Renov (Union Berlin), Danijel Iversen (Preston),

Odbrana: Rasmus Nisen (Salcburg), Aleksandar Bah (Slavija Prag), Joakim Andersen (Kristal Palas), Viktor Nelson (Galatasaraj), Andreas Kristensen (Čelsi), Janik Vestergard (Lester), Joakim Mele (Atalanta),

Vezni red: Kristijan Eriksen (Brentford), Filip Biling (Bornmut), Kristijan Norgard (Brentford), Pjer-Emil Hojberg (Totenhem), Matijas Jensen (Brentford), Tomas Dilejni (Sevilja), Jesper Lindstrom (Ajntraht),

Napad: Jakob Brun Larsen (Hofenhajm), Kasper Dolberg (Nica), Andreas Kornelijus (Trabzon), Jonas Vind (Volfzburg), Andreas Skov Olsen (Klub Briž), Jusuf Poulsen (Lajpcig).

Video: Majstor je majstor, bez obzira koji je sport: Neviđeni snimak Piksija kako cepa mrežicu, ali na košu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA