≫ 

Ševčenko prima izbeglice iz Ukrajine u svoj dom: "Ne razumem da neko bombarduje dečije bolnice"

Legendarni fudbaler pomaže ugroženima

  • 26
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Engleska - Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih fudbalera Ukrajine svih vremena Andrej Ševčenko zbog napada Rusije na njegovu zemlju, i sve većeg broja izbeglica, odlučio je da otvori vrata svog doma i pomogne onima kojima je smeštaj neophodan. 

Kako prenosi ITV, bivši as Dinamo Kijeva, Milana i Čelsija odlučio je da u svoj dom prihvati mališane iz Ukrajine koji nemaju krov nad glavom, a za njih oko 150 će se potruditi da pronađe smeštaj.

Ševčenko, koji je 5 godina proveo kao selektor Ukrajine, i dva meseca na klupi Đenove, od srca se zahvalio britanskom narodu za podršku.

- Rat je veoma okrutan, teško je videti gradove koji su uništeni i ljude koji umiru - rekao je Ševčenko u jednom od obraćanja za ITV i dodao:

- Ja sam otac četvoro dece i teško mi je kada gledam da deca stradaju, da bombe padaju na dečije bolnice, ne mogu to da razumem. Ne mogu da razumem da se bilo koja osoba na svetu za to zalaže. Pokušavam da podržim svoju zemlju, pokušavam da skrenem pažnju, pokušao sam da kažem šta se zaista dešava i da dotaknem srca ljudi koji će razumeti okolnosti. Takođe, pokušavam da sakupim humanitarnu pomoću i pomognem svojoj zemlji, svom narodu, izbeglicama.

Ševčenko je objasnio na koji način će pomoći.

- Čekao sam pravila vlade i sada je jasno. Sarađivao sam sa ambasadorom Ukrajine i imam nekoliko prijatelja i zbrinućemo 150 izbeglica i obezbediti im smeštaj. nekoliko dece će biti u mojoj kući. Mislim da ne postoji mesto u Ukrajini na kojem ste bezbedni. ne mogu da verujem, sve je kao ružan san.

Video: Ruske vojne čizme moraju otići iz našeg doma: Kličko se oglasio zbog rata u Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ledeni

    15. mart 2022 | 19:37

    Pitaj NATO šta je bilo u Srbiji ?!!!!!!!

  • Душан Краишник Бања Лука

    15. mart 2022 | 19:30

    Ало клошару гдје си био 1999 Фашисти

  • ne razumem

    15. mart 2022 | 19:48

    zasto ukrajinski fasisti bombarduju rusku populaciju u istocnoj ukrajini vec 20 godina.i niko mista ne preduzima da ih zastiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA