≫ 

Šok u Ligi šampiona! Ronaldo i Junajted ispali, eliminisan i Tadićev Ajaks

Oblak zaustavio pokušaje "crvenih đavola", Benfika iskoristila kiks Onane

  • 16
Ronaldo Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri madridskog Atletika savladali su Mančester junajted u gostima rezultatom 1:0 i ukupnim rezultatom 2:1 plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona. Identičnim rezultatom Benfika je savladala Ajaks u Amsterdamu, pa se lisabonski tim ukupnim rezultatom 3:2 plasirao među osam najboljih timova Evrope.

Kada je u pitanju utakmica u Mančesteru, Junajted ju je bolje otvorio. Veliku priliku "Crveni đavoli" imali su već u 13. minutu kada je mladi Entoni Elanga sjajno zahvatio loptu, ali je pogodio u glavu Jana Oblaka. Slovenački golman bio je nemoćan, a od kapitulacije ga je spasila čista sreća.

Samo tri minuta nakon pokušaja Elange, prvi put su zapretili i gosti. Rodrigo De Pol je sa distance ugrozio gol Davida De Hee, ali je španski čuvar mreže bio na visini zadatka i zadržao svoj tim u egalu.

Da je Junajtedova odbrana zrela da bude matirana pokazali su izabranici Dijega Simonea u 34. minutu. Brzom akcijom prevarili su odbranu engleskog tima, na kraju i matirali De Heu, ali je gol ipak poništen zbog ofsajda u kom se našao Markos Ljorente. Ipak, samo sedam minuta kasnije poveli su Madriđani.

Odlično su iskombinovali Žoao Feliks i Antoan Grizman, Francuz je uputio centaršut na drugu stativu, a tamo je Diogo Dalot ostavio samog Renana Lodija koji je zahvatio loptu glavom i matirao Davida De Heu.

 

Drugo poluvreme pokazalo je svu taktičku genijalnost Čola Simonea. Ako je Junajted u prvom poluvremenu i pretio, u drugom su "đavoli" bili potpuno bezidejni. Jedini trenutak vredan pomena dogodio se u 59. minutu kada je Džejdon Sančo imao veliku šansu, ali je njegov pokušaj završio preko prečke.

Od tog trenutka do kraja meča, Oblak je samo još jednom bio u problemu i to nakon prekida u 77. minutu, kada je Rafael Varan sjajno zahvatio loptu glavom, ali je Slovenac refleksno odbranio i sačuvao pobedu svoje ekipe.

Mančester juanjted - Atletiko Madrid Foto: Tanjug / AP

U Amsterdamu ništa nije slutilo na prolaz Benfike. Ajaks je odlučno ušao u meč i već nakon osam minuta postigao gol, koji je na žalost domaćih navijača poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao Dušan Tadić, inače asistent u toj situaciji.

Od tog trenutka nije bilo većih prilika. Ajaks je uglavnom imao loptu u svojim nogama, pritiskao portugalskog predstavnika, ali bez većih prilika za gol.

Odlično se branila Benfika i sve vreme čekala svoju priliku, kao da je znala da će se ona jednom ukazati. I ukazala se u 77. minutu.

Dobio je lisabonski tim slobodan udarac iz dobre pozicije, uputio je centaršut Alehandro Grimaldo, a Andre Onana je "zaplivao" u prazno, ostavio mrežu nebranjenom, što je iskoristio Darvin Nunjez i trzajem glavom zatresao mrežu holandskog kluba.

Ajaksovi napadi su se tada pojačali, Benfika je stala u potpunu defanzivu, što se i isplatilo, pa je tim sa "Luža" našao svoje mesto među najboljih osam ekipa Evrope.

Video: Susret najvećih: Kristijano Ronaldo i Tom Brejdi oči i oči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ŠOK

    15. mart 2022 | 23:03

    Kakav šok, to je ništa kakav nas šok očekuje ako ispadnu Partizan i Zvezda.

  • From Tavankut

    15. mart 2022 | 21:08

    Luka Modrić je bolji od Maradone i Tonija Krosa zajedno, realno. Tadić je u redu igrač, taman za klub u kojem igra.

  • vk

    15. mart 2022 | 23:39

    Kako je dobar ovaj Ronaldo posle hetrika 0 trik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA