≫ 

Stanković o slici sa 4:0 na semaforu, energiji Marakane: Nada poslednja umire, rani gol može da zapali stadion

Trener Crvene zvezde veruje u čudo protiv Rendžersa

  • 5
Stanković o fotki sa 4:0 rezultatom Foto: Telegraf, FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 18.45 na Marakani igraju revanš meč osmine finala protiv Rendžersa, koji je u prvom meču u Glazgovu slavio sa 3:0.

Pred revanš meč trener Dejan Stanković je na konferenciji za novinare izneo svoja očekivanja.

Prvo su Stankoviću pitanja postavljali britanski novinari, koji su mu rekli da Rendžers nikada nije izgubio kada je imao 3:0 posle prvog meča u Evropi, uz pitanje može li on to da promeni?

- Mišljenje nisam promenio od meča u Glazgovu, tamo sam sve rekao, Zvezda je odigrala dobru i korektnu utakmicu, pogrešili smo kod defanzivnih prekida, ali u polju je bio egal. Ako smo zaslužili da izgubimo, možda, ali sigurno je trebalo da se vratimo sa jednim ili dva data gola u Beograd. Nada poslednja umire, igramo u Beogradu, znamo kakvu ćemo podršku da imamo. Jedan rani gol mnogo može da promeni, videćemo kako će se ponašati Rendžers i da li će biti pod pritiskom pod kakvim smo mi bili u toj situaciji - rekao je Stanković.

Britance je zanimalo da li je on nekada tokom igračke karijere uspeo da se vrati posle 3:0 u prvom meču.

- Bilo je utakmica sa dosta teškim porazom, sećanje me ne vara, retko kad sam uspeo da se vratim iz jednog takvog poraza, ali mogu da kažem da sam se vratio u toku utakmice sa 0:3 protiv Rome u Superkupu i pobedili smo 4:3. Treba istaći kako se ekipa oseća, kako je mentalno pripremljena, mi smo dobri, rastemo iz meča u meč, nije nemoguće, izaći ćemo dosta jako, napašćemo Rendžers, da ih stavimo pod pritistak i da se nadamo možda i nekom njihovom kiksu.

Morelos je bio posebna opasnost po odbranu Zvezde, pa su Škoti pitali ima li rešenja odbrana crveno-belih za njega.

Strahinja Eraković u duelu sa Morelosom u Glazgovu Foto: Tanjug/AP

- Slažem se da je fizički dosta jak i da je fizički najkvalitetniji igrač Rendžersa, u početku je zadavao dosta problema, mislim da je Dragović uspeo koliko toliko da ga limitira i da će sutra još više uspeti. Desila se ta greška kada je dao gol, ali nadam se da ćemo ga zaustaviti potpuno sada. Sigurno da je jedna od najvećih pretnji po naš gol.

Stanković je istakao i da atmosfera na Marakani čini igrače Zvezde dva puta jačim.

- Ovaj stadion šalje igrače Zvezde dva puta jače nego što su obično, taj adrenalin, taj huk koji dolazi sa tribina, to su isti ti koji su bili u Glazgovu. Marakana neće uplašiti Rendžers, jer su navikli na takvu atmosferu, ali će imati dva puta jačeg rivala nego što je to bilo u Glazgovu.

Usledila su pitanja srpskih medija.

Tokom karijere ste imali dve velike pobede u Zvezdi od 4:0, Kajzerslautern i Partizan, da li možete do het-trika i da li biste bili zadovoljni sa 1:0 do 60. minuta?

Dejan Stanković Foto: Telegraf

- Da, bio bih zadovoljan da bude bar 1:0 do 60. minuta, za to će se Pavkov potruditi. Dosta je teže napraviti takav iskorak u modernom fudbalu, to je već daleka istorija. Ali uliva mi poverenje i samopouzdanje igra iz Glazgova. Da bude 1:0 u 60. minutu, prihvatio bih, 4:0 je bilo davno, ali bilo bi lepo.

Laudrup je rekao da ako Rendžers sačuva 3:0 na paklenoj Marakani, nije delako od finala, može li isto da se kaže za Zvezdu?

- Ja sam ti zahvalan, jer tvoje pitanje je znak koliko poštuješ i ceniš Zvezdu, shvatio sam kao kompliment i slažem se sa tobom. Ako se napravi iznenađenje i ako se desi čudo, ako se desi povoljan rezultat, opet ćemo spremati utakmicu po utakmicu.

Da li prisustvo Pavkova znači da počinje meč?

FK Crvena Zvezda - FK Čukarički Foto: Nikola Tomić

- Mislim da nijedan trener nije doveo igrača koji neće početi utakmicu. Da je nekoga poveo kao da sakrije tim, a da on ne počne, mislim da je odgovor jasan.

Rekli ste to je bilo davno za te utakmice 4:0, utisak je da je ranije bilo lakše, šta je razlog što je danas drugačije?

- Bilo je čuda, sećate se Barse koji je okrenuo PSŽ ili Liverpul Barsu, mislim da stadion, vera ekipe da može nešto da uradi i hemija među igračima. Mi nećemo biti glupi, da idemo grlom u jagode, biće to kalkulisani rizik, ali da neku situaciju 50-50 okrenemo u našu korist, ako se posreći da iz prve-druge šanse daš gol, da se upali stadion, to može mnogo da promeni. Došli smo do osmine finala velikog takmičenja, ja sam došao na nešto što se gradilo 5-6 godina od Grofa, preko Miloja, jeste bio ovo moj prvi posao, ali sam naišao na energiju koja je osnova svega.

Planirate li bolje pokrivanje Kenta u odnosu na meč u Glazgovu?

- On je bio opasnost i protiv Dortmunda, pravio je razliku, bio je penal nad njim i protiv Dortmunda, obratićemo veću pažnju, videli smo gde su bile greške. Probaćemo to da ispravimo.

Zdravstveni bilten?

- Svi su zdravi, ovo su utakmice, gde i kada ima umora, radimo na analizama i oporavku, svi će biti spremni za četvrtak.

Kakav Rendžers očekujete, da li će biti opušteniji i da li je istrošena sreća Rendžersu tokom meča na Ajbroksu?

- Ja se nadam da je došao kraj, ali dosta zavisi i od nas, da prizovemo sreću na našu stranu.  Oni će se opustiti onoliko koliko im mi dozvolimo, ako budemo agresivni i pravimo pritisak na nosioce lopte, skratimo im prostor, ne mogu da budu opušteni, oni sa istih 11 mogu da sakriju formaciju, prešli su posle 20 minuta na 5 pozadi, posle opet promenili, adaptiraćemo se odmah i oni će se opustiti koliko im budemo dozvolili - zaključio je Dejan Stanković.

Video: Dejan Stanković objasnio Škotima šta je to Marakana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA