Preminuo čuveni Slobodan Škrbić: Sa Zvezdom je osvojio tri državne titule i evropski trofej

On nas je danas napustio u svojoj 77. godini života

  • 0
Slobodan Škrbić Foto: MN Press

Legendarni fudbaler Crvene zvezde, Slobodan Škrbić preminuo je u 77. godini života, potvrdio je njegov klub na društvenim mrežama. Igrač koji je karijeru započeo u omladinskoj školi crveno-belih, a potom dres sa velikim uspehom nosio od 1961. do 1970. godine nas je napustio tokom današnjeg dana.

Zajedno sa crveno-belima odigrao je 191 utakmicu, postigao je 12 golova i učestvovao u osvajanju nacionalnog šampionata u tri navrata - 1964, 1968. i 1970. godine. Isto tako, uzeo je Srednjeoevropski kup 1968. godine, a za prvi tim Zvezde debitovao je 5. novembra 161. godine kada je postigao svoj prvi gol u Kupu Jugoslavije.

Nastupao je i na Kupu sajamskih gradova, a vremenom je postao standardan prvotimac. U sezoni 1963/64, na utakmici protiv Bugarske u Sofiji je debitovao za nacionalni tim Jugoslavije, za koju je ukupno zabeležio četiri nastupa. Posle sezone 1964/65 mučio je muku sa povredama i operacijama koje su mu usporile dalji tok karijere.

Vratio se u redove Zvezde dve godine kasnije, a potom je zaigrao i u francuskom Lilu 1971. godine, gde je u ranoj fazi karijere, tačnije u 27. godini, završio sa profesionalnim nastupima.

Video: Susret najvećih: Kristijano Ronaldo i Tom Brejdi oči i oči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA