≫ 

Kurt Zuma ide pred sud: Šutirao mačku, podneta krivična prijava

Teški dani pred defanzivcem Vest Hema

  • 2
Kurt Zuma Foto: Tanjug / AP

Kurt Zuma, fudbaler Vest Hema, zajedno sa svojim bratom Džoanom moraće da se pojavi pred Sud u Engleskoj nakon što je Kraljevsko udruženje za zaštitu životinja (RSPCA) podnelo krivične prijave zbog iživljavanja nad mačkom.

Zuma je snimljen kako mačku šutirao po podu kao mačku, a takođe se vidi kako Zuma na ljubimca baca par cipela, dok mačka pokušava da pobegne.

Ozbiljnost kazne koja čeka Kurta Zumu zavisiće od toga koliko je dugo mučio svog kućnog ljubimca, odnosno da li je pomenuti video snimak bio jedini "izliv" besa koji je Francuz imao prema nesrećnoj životinji.

Vest Hem je već kaznio svog igrača oduzimanjem plate za dve nedelje, a ako se potvrdi da je u dužem periodu mučio svog ljubimca, mogao bi da bude pod još većom globom. Uprkos svemu što se dešava, David Mojes je nastavio da ga stavlja u tim, dok je njegov brat Džoan koji igra za Dag&Red suspendovan.

- Nakon temeljne istrage, započeli smo proces krivičnog gonjenja Kurta i Džoana Zume, po Zakonu o dobrobiti životinja - navedeno je u saopštenju Kraljevskog udruženja.

Video: Sa travnatog terena pravo iza rešetaka: Fudbaleri koji su završili u zatvoru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA