≫ 

"Atmosfera neprijateljska, ali biće lepa za igranje": Van Bronhorst o strahu od Marakane

Trener Rendžersa se obratio medijima dan pred revanš utakmicu 1/8 finala Lige Evrope sa Zvezdom

  • 4
đovani van bronhorst Foto: yolutube/rangers.co.uk

Fudbaleri Glazgov Rendžersa stigli su na Marakanu  da se obrate pred medjima, samo to, pa da se vrate u hotel. Nisu trenirali dan pred meč sa Zvezdom. To su, mimo nekih uhodanih šablona, uradili danas pre leta za Beograd. Pred novinarima je svoje impresije o sutrašnjem meču sa crveno-belima izneo trener "Policajaca" Đovani Van Bronhorst.

- Samo na dva igrača ne mogu da računam, na Hađija i Dejvisa, ostali su spremni, trenirali su danas pre nego što smo krenuli. Ostali su spremni, imamo širok kadar da igramo protiv jakog protivnika - počeo je Holanđanin razgovor sa škotskim medijima.

Hvali Zvezdu, uprkos ubedljivoj pobedi. Zna, kao što svi znaju, da je rezultat nerealan napram viđenog na terenu.

- Videli smo prošle nedelje da je bila odlična utakmica, izjednačena, mi smo dobili 3:0 što je zaista veliki rezultat za nas, za sutra, ali možemo očekivati rivala koji če učiniti sve da nadoknadi taj minus. Sve kreće ispočetka za nas. Spremamo tim da postigne dobar rezultat, to je sve što treba da uradimo i da obezbedimo prolaz dalje.

Na pitanje novinara da li će pristup meča biti drugačiji s obzirom na to da nekolicina igrača rizikuje suspenzije jer već imaju žuti karton, Van Bronhorst je odgovorio:

- Očito, kad igrate toliko mečeva, kao mi, uvek imate neke igrače pod pretnjom suspenzije. To je tako za svaki tim, ali to neće poremetiti pristup utakmici i odabir igrača, niti ćemo igrati drugačije zbog toga. Daćemo sve da pobedimo i sutra i u ovom dvomeču a posle ćemo gledati na koga mogu računati u narednoj rundi.

Rendžers, Crvena zvezda Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/Greig Bertram/AGBPhoto

Ambijent koji čeka igrače Rendžersa sutra na punoj Marakani je bila glavna tema.

- Znamo da ćemo igrati na stadionu gde atmosfera može biti veoma neprijateljska. Ali znate, to je stvar sa kojom moramo da se nosimo. Mislim, imamo dosta iskusan tim. Dakle, već smo bili na mestima gde je to veoma neprijateljski, ali morate se suočiti sa tim. Morate da ste mentalno i taktički pripremljeni i takođe da se koncentrišete samo na igru i igrate protiv drugih 11 igrača. Dakle, biće lepa atmosfera za igranje i u tome moramo da uživamo. To je izazov za nas, jer, znate, izaći sa jakim protivnikom u atmosferi sa kojom ćemo se sutra suočiti i postići dobar rezultat, to je zaista veliki izazov za nas. Zato idemo tamo, imamo pozitivan rezultat i idemo da obezbedimo prolaz u naredni krug. Na nekim terenima je teže igrati nego na drugima, ali mislim da je ovaj definitivno jedan od njih. Zato nas sutra očekuje odlična atmosfera.

Da li je već pripremio poruku za igrače, upravo zbog ambijenta koji će biti, ali i ako Zvezda prva da gol - šta će im reći, savetovati?

- Igramo novu utakmicu, samo treba da priđemo utakmici na najbolji način sutra, da ne znamo da imamo 3:0, kao da je 0:0. Da probamo da budemo čvrsti i opasni u pravim momentima. Da ne utiče na nas rezultat iz prve utakmice. Meč može da ide gore i dole za nas, ali je važno da se uvek držimo plana i da gledamo da izvučemo pozitivan rezultat.

Rendžers polako ulazi u završnicu sezone sa velikim šansama da se bori za tri trofeja. I da lje je u igri za sve pehare, o čemu, trenutno, ne razmišlja Holanđanin.

- Glavni cilj je da sutra prođemo, i to je veoma važno za sve nas. Za psoel ćemo videti, misliti o tome. Kao trener, želja je da ste u svakom takmičenju u igri za trofej na kraju sezone, kao i to da igrate protiv jakih rivala. To volite kad ste trener, to žele igrači, navijači, to je poenta svega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nody

    16. mart 2022 | 20:56

    Nisu se oni uplašili Zvezdinih majstora nego se uplašili divljaštva i barbarizma u i oko stadiona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA