≫ 

To je ta trka za titulu koja se čekala: Liverpul jači od Arsenala, Siti sada drhti!

Samo bod deli dva prvoplasirana tima

  • 1
FC FK Liverpul Arsenal Foto: Tanjug/AP

Trka za titulu šampiona u engleskoj Premijer ligi opet je živa i uzbudljiva, opet je onakva kakvu su priželjkivali ljubitelji fudbala sa svih meridijana: Siti i Liverpul su opet rame uz rame.

Nebeskoplavi iz Mančestera su skupo platili sporadične kikseve, a u isto vreme "Redsi" su bili neumoljivi u poslednje vreme. Tako je bilo i u sredu uveče u derbiju sa Arsenalom u Londonu gde je Klopov tim pobedio 2:0 i proglasio šampionsku trku ponovo otvorenom.

Arsenal se nadao boljem epilogu da kruniše sjajnu seriju i uzlet u poslednje vreme, ali Liverpul će do daljeg ipak ostati nedodirljiv za "Tobdžije" koje u nastavku čeka ljuta borba da se sačuvaju na četvrtom mestu koje im ugrožavaju Junajted, Vest Hem i Totenhem.

Liverpul su u pobednike meča na "Emirejtsu" proizveli nenadmašni Klopov džoker Diogo Žota i pomalo zaboravljeni Roberto Firmino.

FC FK Liverpul Arsenal Foto: Tanjug/AP

U odsustvu Salaha iz prve postave (ušao u drugom poluvremenu), Liverpulova ofanziva, ipak, nije trpela - čekala je pravu situaciju i iskoristila što joj se ponudilo. Žota je bio ubitačan pred golom Arsenala, ali kakav je samo pas dobio od Alkantare. Poezija.

Savršeno je Tijago proigrao saigrača, kroz pukotinu između nekoliko igrača Arsenala, a ovaj u trku sjajno odreagovao i poslao snažno loptu ispod Ramzdejla. Vrhunska dvopotezna akcija gostiju.

Sve je bilo lakše za goste posle vodećeg gola, Arsenal je morao jače da udari i to je bila šansa da gosti profitiraju i odu iz Londona pevajući. Klop je osetio momenat pa je u igru uveo dve nove napadačke haubice, Salaha i firmina, koji je zamenio Žotu. I upravo je Brazilac bio čovek koji je spustioi zavesu na ovu predstavu.

Na dodavanje Robertsona u 62. minutu savladao je Ramzdejla i bacio u delirijum gostujuće navijače, otrčao im u zagrljaj, zapečatio ovu blistavu pobedničku veče za "Redse".

FC FK Liverpul Arsenal Foto: Tanjug/AP

Pomenimo i to da je Totenhem ranije danas savladao Brajton 2:0 golovima Romera i Kejna i ostao u igri za četvrtom pozicijom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA