≫ 

Komešanje u Podgorici: Crnogorsko tužilaštvo izviđa da li je Savićević utajio porez i falsifikovao isprave

- U oba predmeta je u toku izviđaj, u okviru kojeg se prikupljaju dokazi, podaci i obavještenja potrebni za donošenje odluke - kaže Radonjić

  • 5
Dejan Savićević Foto: Telegraf

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici vodi izviđaj u dva predmeta protiv čelnika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejana Savićevića, potvrđeno za portal PRESS iz tužilaštva.

- Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je, 17. januara ove godine, podnijeta krivična prijava od strane Milete Šćepanovića (fudbalski sudija), protiv Dejana Savićević, predsjednika Fudbalskog savaza Crne Gore, i Radojice Kruščića, predsjednika Sudijske komisije Fudbalskog savaza Crne Gore, za krivično djelo falsifikovanje isprave. Takođe, ovom tužilaštvu je, 3. februara ove godine, podnijeta i anonimna prijava protiv predsjednika Fudbalskog savaza Crne Gore, po kojoj je formiran krivični predmet radi utvrđivanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

U oba predmeta je u toku izviđaj, u okviru kojeg se prikupljaju dokazi, podaci i obavještenja potrebni za donošenje odluke, posredstvom Uprave policije i od Uprave prihoda i carina - saopštio je za portal PRESS Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Dodao je da je tužilaštvu 20. avgusta prošle godine, podnijeta anonimna krivična prijava, protiv nepoznatog lica, za krivično djelo falsifikovanje isprave, zbog navodnog falsifikovanja potpisa Emira Ramovića, na zapisniku Skupštine Udruženja sudija i instruktora Fudbalskog saveza Crne Gore.

Video: Savićević prelistava kultne fotografije karijere:Pocepao je igrača Partizana, pokazao svoju sliku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA