Može li dan njihovih najvećih rivala da postane noćna mora Rendžersa na Marakani?

Podsetimo, Dan svetog Patrika je dan koji obeležavaju Seltik i njihovi navijači

  • 2
Rendžers, Crvena zvezda Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/Greig Bertram/AGBPhoto

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 18.45 časova dočekuju ekipu Glazgov Rendžersa u revanšu osmine finala Lige Evrope, a sudbina je očigledno htela da to bude baš na dan koji njihovi ljuti rivali, Seltik, slave - Dan svetog Patrika!

Dan koji se tradicionalno slavi 17. marta, koji je praznik zaštitnika Irske i koji slave svi ljudi irskog porekla širom sveta. Naravno, svi znamo Seltikovu istoriju i povezanost sa Irskom, odnosno činjenicu da ga je osnovao upravo Irac.

Znamo i to da je jedan od glavnih simbola praznika detelina sa tri lista, dok će Zvezdi, nema sumnje, večeras biti potrebna ona sa četiri kako bi uspela da privuče sreću na svoju stranu i da pokuša da nadoknadi tri gola razlike iz Glazgova (3:0).

Naravno, svi koji su povezani sa Rendžersom ne vole ovaj praznik. Razloga je mnogo, pogotovo kada je u pitanju ona verska strana i borba katolika i protestanata, ali najviše zbog pomenute deteline i zelene boje koji su simbol Seltika. A upravo su pojedini navijači Kelta na društvenim mrežama poželeli sreću Zvezdi u ovom revanšu, kao i to da Rendžersovim fanovima dvostruko presedne Dan svetog Patrika.

Verovanje Srba kada je u pitanju detelina, ali ona sa četiri lista, je jasna - pomoću nje se mogu otvoriti svaka vrata! A Zvezdi će protiv Rendžersa trebati "sva sreća ovoga sveta" kako bi se vrata četvrtfinala LE otvorila. Možda neki ran gol, koji trener Dejan Stanković priželjkuje, može da ih odškrine...

Video: Škot urlao s prozora i poziva upomoć: Ekskluzivan snimak tuče Delija i navijača Rendžersa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki Rubiroza

    17. mart 2022 | 13:37

    Daj Bože..ali paradoks u ovoj prici je da su nama pravoslavcima blizi protestanti od katolika....

  • Srba

    17. mart 2022 | 14:27

    Sigurice za veceras, Partizan iz 1 u 1, Zvezda iz 2 u 2. Realna slika naseg fudbala ne treba puno razmisljanja ni dojava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA