≫ 

Kako je beogradska publika porazila Škote: BBC iznervirao navijače Rendžersa tekstom o Marakani

Nije bilo prijatno pristalicama šampiona Škotske da čitaju podsećanje na 1990. godinu i poraz njihove ekipe u Beogradu od 3:0

  • 2
Robert Prosinečki, Bari 1991. FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Navijači Crvene zvezde sa velikim uzbuđenjem čekaju meč protiv Rendžersa u kojem njihov tim mora da juri pobedu od najmanje tri gola razlike, kako bi obezbedili produžetak, a za direktan prolaz im treba čak četiri gola razlike.

Navodno je u Beograd stiglo oko 1.800 navijača Rendžersa, a neki od njih imali su i žestok okršaj sa Delijama ispred hotela.

Mnogi od njih pisali su na forumu svog navijača o samom okršaju, a pojedini su se požalili i na tekst koji je objavio BBC, a gde je ovaj čuveni britanski medij podsetio kako je Zvezda 1990. godine savladala Rendžers upravo rezultatom 3:0 na Marakani, a da je u tome pomogla i beogradska publika.

Navijači se žale i tvrde kako BBC kao da ponovo priželjkuje neki sličan scenario protiv njihovog kluba.

U tekstu je naslovna fotografija sa Robertom Prosinečkim u dresu Zvezde, koji visoko diže pehar prvaka Evrope.

U tekstu se navodi da je na Marakani tada bilo 82.500 navijača uz podsećanje Alija Mekojsta, bivšeg igrača Rendžersa koji je igrao na tom meču, da je Marakana najneprijateljskiji stadion na svetu.

Video: Dejan Stanković objasnio Škotima šta je to Marakana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA