≫ 

Braga posle guste grupe sa Zvezdom u četvrtfinalu LE: Preskočen Monako, Barsa se provukla protiv Galate

Prolazak dalje obezbedili su i Atalanta, kao i Rendžers koji je odoleo protiv Zvezde

  • 0
FK Braga Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Brage napravili su ponajveće iznenađenje u okviru osmine finala Lige Evrope, pošto su uspeli da "odole" na gostovanju Monaku. I ne samo to, već su i tamo ostali neporaženi, baš kao i prvom meču u čuvenom "Kamenolomu". Dugo su imali vođstvo, mogli su i da slave, ali je na kraju ipak bilo nerešeno.

Za korak ka prolasku večeras, kao i za "utišavanje" nada Kneževa bio je zaslužan Abel Ruiz, koji je u 20. minutu uspeo da naniže nekoliko odbrambenih igrača i da potom snažno šutira ka golu sa velike udaljenosti. Pogodio je donji levi ugao za nevericu tima koji se nadmeće u francuskoj Ligi 1.

Usledili su spontani napadi Monaka, ali nijedan od njih nije uspeo da donese utešni pogodak sve do pred sam kraj. Kevin Voland, Sofijan Diop i Visam Bem Jeder bili su ti koji su najviše pretili gostujućim fudbalerima, ali su njihovi udarci završavali ili u gol-autu ili ih je sprečavao golman Portugalaca.

Na kraju, posle jednog kornera u 90. minutu, Aksel Dijasi je skočio i glavom skrenuo loptu u mrežu. Ispostaviće se, samo za utešni gol.

Vrlo interesantno je bilo u Turskoj, gde je Barselona jedno vreme "visila" i bio joj je ugrožen plasman među osam najboljih u Ligi Evrope. Ipak, Galatasaraj nije uspeo da sačuva uvodnu prednost protiv Katalonaca, pa je slavni klub prošao dalje u narednu fazu takmičenja - 1:2 (ukupno 1:2).

Sve je počelo u 28. minutu kada je Markao uspeo da iskoristi odlično izveden korner. Postavio je glavu i samo je prosledio loptu u nebranjeni deo mreže za minimalno vođstvo. Međutim, sreća turskih navijača, koji su čini se mogli da ulete na teren posle tog inicijalnog vođstva, nije mnogo potrajala.

Samo devet minuta kasnije je Barselona izjednačila preko Pedrija, koji je u 37. minutu uspeo da primi loptu Ferana Toresa i da je potom zakuca po sredini gola. Čuvar mreže domaćih jednostavno nije imao nikakve šanse.

Odmah pošto je meč nastavljen, Pjer-Emerik Obamejang je potpuno preokrenuo rezultat u korist Barselone. Ispratio je loptu Frenkija de Jonga, dobro je šutirao iz blizine i pogodio bez ama baš ikakvih problema. Prethodno je Obamejang imao šansu iz odbitka, ali je bio neprecizan.

Barsa se do kraja utakmice odlučila na tradicionalno čuvanje rezultata. Nije bilo većih prilika, iako je u Turskoj vladala luda atmosfera. Ipak, ona nije bila dovoljna da pogura domaće fudbalere barem do produžetka, koje su možda i zaslužili, uzimajući u obzir sve što smo videli u ovom dvomeču.

Na preostalom meču, gol je pao u nadoknadi vremena. Bajer iz Leverkuzena i Atalanta čekali su do 92. minuta da zatresu mrežu i to je na kraju učinio Boga, onda kada je postalo jasno da Nemcima ističe vreme da bilo šta urade. To znači da italijanski klub ide među osam najboljih u Ligi Evrope, baš kao i Rendžers koji je odoleo u Beogradu na gostovanju Crvenoj zvezdi, iako je na kraju izubio (2:1).

Video: Skače i dovikuje: Lukas strastveno uz crveno-bele

Liga Evrope, revanši 1/8 finala

Bajer Leverkuzen - Atalanta 0:1 (prvi meč 2:3)

Crvena zvezda - Glazgov Rendžers 2:1 (prvi meč 0:3)

Galatasaraj - Barselona 1:2 (prvi meč 0:0)

Monako - Braga 1:1 (prvi meč 0:1)

Ajntraht - Betis 1:1, posle produžetka (prvi meč 2:1)

Lion - Porto 1:1 (prvi meč 1:0)

Spartak Moskva - Red Bul Lajpcig (Red Bul prošao bez borbe)

Vest Hem - Sevilja 2:0 (prvi meč 0:1)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA