≫ 

Nadrealne scene u Premijer ligi: Još jedan navijač se vezao o stativu, protestuje protiv države

Oslobođen je kleštima za armaturu?!

  • 2
Grč Printskrin: Twitter/lcfckini

Dan nakon što je jedan navijač utrčao na teren na meču Arsenala i Lievrpula, i vezao se o stativu, na isti korak se odlučio i mladić na utakmici koja je igrana u četvrtak u Liverpulu između Evertona i Njukasla.

Momak tršave, duge kose je prošao neopaženo kod redara, baš kao i njegov "kolega" dan ranije, brzopotezno dotrčao do gola i vezao se o stativu, ali je to uradio na radikalniji način - vezicom je sebi stegao vrat!

Kako se kasnije saznalo, momak je ekološki aktivista i deo je organizacije koja protestuje protiv vlade Velike Britanije zbog odluke da se otvore nove bušotine nafte u Severnom moru. To je moglo i da se nasluti na osnovu poruke koju je imao na majici - "Zaustavite vađenje nafte".

Tesno vezan, bilo je vrlo komplikovano da se odvoji od stative, a u nedostatku boljih rešenja redari su odnekud pribavili ni manje ni više nego - klešta za armaturu?! Iako su sečice ili makaze ovde mogle da završe posao, upotrebljen je ovaj glomazan komad alata da se preseče plastificirana vezica koja ga je u jednom momentu prilično stegla.

Pogledajte kako je to bilo juče u Londonu na meču Arsenal - Liverpul u režiji još jednog aktiviste.

Ova organizacija je nakon ovih događaja poslala poruku koja se može pročitati na njihovoj Tviter stranici.

- Godina 2022. je i vreme je da dignemo glave, vreme je da istupimo i ne stojimo po strani. Vreme je da se ponašamo kao da je hitan slučaj. Izveštaj za izveštajem nam govore da će naša budućnost biti strašna, a moja vlada mi govori da ne brinem i da uplaćujem penziju. Ali imamo izbor. Možemo biramo i da kažemo da se naša klima uništava, a možemo izabrati da se odupremo vladi koja nas izdaje. Možemo izabrati da istupimo i ne stojimo po strani - poruka je ove eko organziacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA