≫ 

Sada je i zvanično: Srbija će imati dva predstavnika u Ligi šampiona!

S tim što će prvak naše zemlje verovatno ići u grupnu fazu najeltinijeg takmičenja u Evropi

  • 17
Liga šampiona, žreb, Istanbul Foto: Tanjug/AP

Kakve vesti, kakvo veče za Srbiju! Zvezda je pobedila Rendžers sa 2:1, čime su ukupnim rezultatom od 4:2 ispali iz daljeg takmičenja. Partizan je poražen u Holandiji od Fejenorda sa 3:1, ali su uspeli ono što je bilo zacrtano - obezbedili su našoj zemlji dva predstavnika u Ligi šampiona od sezone 2023/2024!

Neverovatno, toliko se žudelo za ovim, a sada je tu. Liga šampiona, kao i Liga Evrope, ali i Liga konferencija - sve je tu.

Zbog toga, leto 2023. godine preti da postane jedno od najzanimljivih što se tiče fudbala u Srbiji, pa možda čak i od onog leta 1991. godine kada je Zvezda podigla pehar namenjen osvajaču KEŠ-a.

Kako stvari stoje, naša zemlja će imati dva predstavnika u Ligi šampiona, a skoro izvesno će šampion ići direktno u grupnu fazu. Odnosno, potrebno je samo da klub koji osvoji Ligu šampiona obezbedi učešće i kroz svoj domaći šampionat - što će se verovatno i desiti.

tabela nacionalnih koeficijenata Foto: reddit

Kao 11. reprezentacija na UEFA listi, Srbija će dobiti još povlastica, pošto će osvajač domaćeg Kupa ići direktno u Plej-of za Ligu Evrope, što garantuje i sigurno mesto u Ligi konferencija, dok će trećeplasirani ići u četvrto kolo Lige konferencija.

Za ovako nešto, pored Crvene zvezde i Partizana, treba zahvaliti i ekipama koje su izbacile Bazel i Gent, čime su eliminisale i jedine ekipe koje bi mogle da preteknu Srbiju na UEFA listi. Ispod nas se nalazi Grčka i Paok, ali čak i ako ova ekipa pobedi sve do kraja u Ligi konferencija, ona neće moći da stigne Srbiju na listi - što bi praktično značilo da je sve gotovo.

Video: Da je moglo bolje, moglo je, ali preponosan sam!: Stanković zadovoljan posle meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    18. mart 2022 | 01:22

    Svaka cast i Zvezdi i Partizanu za borbu ove godine. Radujem se vecerima poput ove, kada gledamo oba tima na evropskoj sceni. Jos samo da ocistimo korov i parazite pa da fudbal procveta!

  • CZCZ

    18. mart 2022 | 07:21

    Koliko je ovo veliki uspeh toliko je i lose. Dva najjaca kluba nasa u ls gde ce realno tesko stizati do pobede mozda po dve, samim tim nema dalje skupljanja bodova za nacionalni koeficijent. Zato mora drzava i fss da se ukljuce u ovo sve i pomognu Vojvodinu, Cukaricki, TSC ili ko vec bude izborio LE i KL da budu konkurentni i da oni osvajaju bodove. U suprotno imacemo samo jednu sezonu ta dva tima u ls i onda se vracamo na staro.

  • Car

    18. mart 2022 | 07:26

    E to je vec nesto, najvise mi je drago zbog ostalih nasih klubova, tako se jaca, takmicenjem sa evropskim klubovima! A i lova dolazi, zamislite borbu u kupu sad, nema vise trckaranja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA