≫ 

Ben prestigao Pančeva po broju evropskih golova u dresu Zvezde

Ukoliko ostane na Marakani i naredne sezone, Zvezdin napadač će juriti najpre Nikolu Žigića

  • 0

Gol koji je postigao iz penala protiv Glazgov Rendžersa u četvrtak veče bio je ukupno 15. za El Fardu Bena u dresu Crvene zvezde, čime je prestigao čuvenog Darka Pančeva.

Ben na 168 utakmica ima 75 golova, a u Evropi je bio najefikasniji protiv gibraltarskog kluba koji nosi isto ime kao i Stari kontinent - Evropa i postigao tri pogotka. Dva puta se upisivao u strelce protiv Spartak Trnave, Salcburga i Slovana, dok je po jednom pogađao u mečevima protiv Spartaksa, Suduve, Napolija, Milana, Kluža i na posletku Rendžersa. Nisu mu to jedini evropski golovi, s obzirom na to da je u dresu Olimpijakosa dva puta pogodio protiv našeg Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Naredni izazov je Nikola Žigić sa 17 golova, potom Bora Kostić i Dušan Savić koji su postigli 20 pogodaka, dok je neprikosnoven Zoran Filipović koji se 27 puta upisao u strelce.

Kada je reč o fudbalerima koji trenutno nastupaju za naš tim, najbliži Benu je Aleksandar Katai sa 13 postignutih golova, što znači da je prestigao legende poput Stanislava Karasija, Miloša Šestića, Stanislava Karasija...

Video: Delije poslale jaku poruku: Sve što tražimo je mir

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA