≫ 

Zakuvava se u PLS: Inđija prepustila prvo mesto, Novosađani grabe ka Superligi, Rad sve bliži ispadanju

Do kraja je ostalo samo četiri utakmice, a situacija je krajnje ozbiljna za većinu ekipa

  • 0
FK Mladost Gat Printskrin: Youtube / Prva liga Srbije

Dok traje rezultatska trka u Superligi, ništa slabija nije ona borba koja se odvija u rangu ispod, u Prvoj ligi Srbije. Kompletirano je skoro čitavo kolo, a situacija na tabeli se nije nimalo iskristalisala. Najveće iznenađenje je viđeno u Inđiji, dok su ostali favoriti odigrali po planu, a najzanimljivije je bilo u Ivanjici.

Prva liga Srbije već neko vreme važi za veoma neizvesno takmičenje koje se rešava tek u poslednjih nekoliko kola, a već liči da će i ove sezone biti tako.

Sistem takmičenja je isti kao u Superligi, tabela se deli posle 30. kola, a onda se igra plej-of i plej-aut. Iz gornjeg dela tabele će u Superligu dve ekipe, dok će u Srpske lige otići čak četiri od osam iz plej-auta, pa zbog toga sve ekipe grabe i "rukama i nogama" kako bi se našli u prvih osam plasiranih.

Najzanimljiva utakmica je bila ona u Ivanjici, gde su snage odmerili četvroplasirana i petoplasirana ekipa prvenstva - Javor i IMT. Javor je kao domaćin imao epitet blagog favorita, vodili su na poluvremenu sa 1:0, ali je IMT golovima Alena Stevanovića uspeo da preokrene i dođe do veoma bitne pobede za nastavak takmičenja.

Najveće iznenađenje kola je viđeno u Inđiji, gde je domaća ekipa, trenutno druga na tabeli, pretrpela minimalan poraz od Timoka, čime je pružila ekipi iz Zaječara "slamku spasa" kako bi se izvukla i opstala u ovom rangu takmičenja, iako je i dalje pred njima težak zadatak.

Sigurni su bili i Železničar protiv "fenjeraša" Kabela, Budućnost iz Dobanovaca je slavila u Loznici, Radnički iz Sremske Mitrovice je savladao na svom terenu Grafičar, dok je Rad u Beograd pretrpeo poraz od Mladosti iz Novog Sada. "Građevinari" su na ovaj način zakomplikovali svoju borbu za opstanak.

Svi rezultati:

Mačva - Bačka 2:0

Inđija - Timok 0:1

Javor - IMT 1:2

Kabel - Železničar 0:1

Loznica - Budućnost Dobanovci 0:1

OFK Žarkovo - Zlatibor 0:0

Rad - Mladost GAT 0:2

Radnički SM - Grafičar 1:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Jeziva povreda Sikimića na meču protiv Grafičara: Bivšeg napadača Zvezde Hitna pomoć hitno odvezla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA