≫ 

Flamengo pamti svoju legendu iz Srbije: "Rambo" dobio ogromni transparent na tribini

Sve je to viđeno tokom utakmice protiv Vaska de Game, za koji je takođe nastupao srpski fudbaler

  • 2
Dejan Petković, Flamengo Printskrin: Sport klub

Dejan "Rambo" Petković je svoj fudbalski pečat ostavio u Brazilu i postao legenda tamošnje lige, što je veoma retko za nekog ko dolazi sa strane. Igrao je za mnoge klubove, ali najveći trag je ostavio u dresu Flamenga, koji ga i dan danas ne zaboravlja, što dokazuje slika koja dolazi sa utakmice Flamenga protiv Vaska, gde je transparent s likom Srbina zasenio tribine.

"Peći" kako su ga zvali u Brazilu je skoro čitavu karijeru proveo u toj zemlji, u koji je došao posle kratke epizode u Realu iz Madrida, u koji je došao posle igranja u Radničkom iz Niša i Crvenoj zvezdi.

Prvi klub u Brazilu mu je bila Vitorija, gde je proveo dve sezone i postigao je 16 golova. Potom se oprobao u Italiji i ekipi Venecije, pre nego što se opet vratio u Brazil i ekipu Flamenga, gde stiče svoju popularnost i fudbalsku afirmaciju.

Usledila je selidba u Vasko, pa izleti u Kini i Šangaju, povratak u Vasko, onda još jedna selidba na "bliski istok" i ekipu Al Itihada, pre nego što se vratio u Brazil u kom je i završio karijeru.

Petkovića najviše pamte navijači Flamenga kome je i doneo titulu svojim golovima, a koliko ga navijači ovog kluba vole i poštuju, pokazuje i detalj sa meča protiv Vaska, gde se njegova slika zaviorila širom tribine.

Video: Dejan Rambo Petković slavi sa junakom finala Kopa Libertadores

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    21. mart 2022 | 08:18

    datum na transparentu je kad je rambo dao gol protiv vaska skoro sa pola trena za titulu

  • baba smilja iz darosave

    21. mart 2022 | 08:16

    stari transparent koji se cesto pojavljuje na utakmicama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA