Stigao kao izbeglica iz Gvineje, igrao osmu ligu, a onda srušio Mihinu Bolonju

Jedna od najlepših fudbalskih priča ove sezone

  • 0
Mustafa Sise, Atalanta Foto: Tanjug / AP

Bergamo je u nedelju uveče slavio Mustafu Sisea - fudbalera za kog, pa gotovo niko nije znao sve do meča Bolonje i Atalante. Siniša Mihajlović i njegovi igrači su ga lepo upamtili, pošto je upravo on doneo tri boda Atalanti. Ipak, način na koji je on stigao do Serije A je neverovatan.

Sise je u Italiju stigao sa 16 godina, kao izbeglica iz Gvineje, sa veoma teškom istorijom iza sebe nakon nestanka oca. Gvinejac, rođen 2003. godine, stigao je na periferiju Salenta i tu počeo da gradi svoju karijeru.

A počeo je da je gradi u ekipi koju čine isključivo izbeglice i azilanti iz Afrike, klub za koji je zadužen jedan Senegalac, koji želi da pruži šansu za bolji život svima koji stignu u Italiju sa afričkog kontinenta.

Tim iz Lećea počeo je kao trećeligaš u amaterskom takmičenju, dok je sada u drugom rangu, što predstavlja ukupno osmi rang italijanskog fudbala. To nije sprečilo skaute Atalante da spaze mladog Sisea i dovedu ga u Bergamo, gde je stigao 23. februara, a samo četiri dana kasnije postigao dva gola protiv Milana u Primaveri ligi za mlade fudbalere, a nedugo zatim i pobedonosni gol u pobedi mladog Atalantinog tima nad Napolijem od 1:0.

Đanpijero Gasperini ga je prekomandovao u prvi tim, bio je na klupi u meču protiv Đenove i Atalanta je kiksnula odigravši 0:0 na domaćem terenu. U Bolonji strateg "boginje provincije" nije napravio istu grešku. Gurnuo je u "vatru" mladog Gvinejca u 65. minutu, a ovaj mu je uzvratio na najbolji mogući način - golom za tri boda u 82. minutu.

Sise je tako još jednom pokazao da je u sportu, kao i u životu, sve moguće. Pre samo mesec dana bio je član osmoligaša i igrao amaterski rang takmičenja, a sada je heroj Atalante kojoj je doneo bitna tri boda.

Video: Na čemu se bazirala ishrana fudbalera Milana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA