Kriza u Albaniji ostavlja Tiranu bez finala Lige konferencija? Već poznate i zamene za organizaciju

Dve države se pominju, a u pitanju su Grčka i Severna Makedonija

  • 0
FK Partizan, FK Flora Talin, Liga konferencija Foto: Telegraf

Novonastalo takmičenje Lige konferencija je ove sezone donelo Partizanu i srpskom fudbalu veliki uspeh, a takođe je i navijačima podarilo veliki broj utakmica. Finale takmičenja je prvobitno planirano da bude odigrano u Tirani, ali kako tvrde mediji iz Grčke, Atina je veliki favorit da "preuzme" to od njih usled krize u Albaniji.

Informaciju o mogućem prebacivanju finala je za Grčku Gazetu dojavio Eno Skarco, novinar iz Albanije, koji tvrdi da UEFA sve ozbiljnije razmatra ovu odluku.

Posle prvih dojava, engleski sajt "Insajd futbol" je malo istražio i ustanovio da veliki problem UEFA-i predstavlja kriza koja se trenutno odvija u "bezglavom" Fudbalskom savezu Albanije. Eno Skarco iz Albanije tvrdi da je samo pitanje vremena kada će UEFA ozvaničiti ovu objavu, a da je najveći favorit trenutno Atina.

- Održaće se sastanak UEFA-e, gde će oni doneti odluku o pomeranju turnira. Ovaj sastanak će biti održan popodne, a kako sada stvari velike su šanse da dođe do promene. Sve je posledica zabrinutosti ljudi iz UEFA-e, koje brine činjenica da je Albanski fudbalski savez u krizi, otkako je njihov predsednik Armand Duka zbog političkih skandala.

- Čeferin je posetio Tiranu prethodnog meseca, razgovarao je s premijerom Edijom Ramom, kome je jasno naglasio da bez vođstva saveza ovakva manifestacija ne može biti održana u Albaniji. Grčka s druge strane ima najveće šanse za dobijanje organizacije finala, ali samo Atina, ne i drugi gradovi. Posle Grčke, na 'stolu je' i Severna Makedonija, ali mnogo ćemo više znati uskoro... - rekao je Eno Skarco za grčke medije.

Podsetimo, Srbija je imala svog predstavnika u ovom takmičenju, ekipu Partizana, ali je ona ispala u osmini finala od fudbalera Fejenorda rezultatom 8:3.

Video: Pogledajte reakcije navijača Partizana i Fejenorda posle golova u Humskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA