≫ 

Partizan u 93. minutu umalo ostao bez pobede! Rikardo i Terzić spasili crno-bele u Surdulici

Crno-beli nastavljaju trku sa crveno-belima

  • 67
FK Radnik Surdulica, FK Partizan Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Ne odustaje Partizan od šampionske trke sa Crvenom zvezdom, a značajan korak crno-beli su našinili na teškom gostovanju Radniku u Surdulici, gde su posle preokreta slavili sa 2:1.

Poveo je domaćin golom Uroša Milovanovića u ranoj fazi utakmice, ali je do poluvremena Nikola Terzić vratio tim Aleksandra Stanojevića u život, da bi na početku drugog dela Rikardo Gomeš sjajnim udarcem sa distance doneo svom timu značajna tri boda i mirnu reprezentativnu pauzu.

Mogli su na kraju crno-beli da ostanu bez celog plena, jer je Radnik u 93. minutu pogodio prečku posle velike gužve, ali su crno-beli preživeli.

Mnogo toga u Surdulici nije išlo na ruku Partizana, od katastrofalnog terena koji je timovima onemogućavao “kršten” pas od nekoliko metara, preko desetkovane ekipe, koja je dodatno oslabljena povredom Miloša Jojića i bolešću, potom i iznenadnim povratom Lazara Markovića u Beograd, do pritiska koji je nosila sama utakmica usled potere za Crvenom zvezdom i tri vezana neuspeha u minulim mečevima.

Upravo potonja činjenica, moranje da se protiv Radnika ostvari pobeda dobrano je i “vezala noge” izabranicima Aleksandra Stanojevića na početku utakmice, koji je bio bojažljiv, previše oprezan, bez gotovo bilo kakvog rizika. Mada, istini za volju, podloga na stadionu u Surdulici je bila takva da se ništa, sem preskakanja igre i dugih lopti, nije ni moglo učiniti ili “izmisliti”.

Kako bilo, u prvih 15-tak minuta komplatna “akcija” se dešavala između dva kaznena prostora, gde su timovi pokušavali da povežu više od dva ili tri pasa, odnosno primire loptu koja se od “džombi” oranice odbijala potpuno nelogično i nekontrolisano.

Zapretio je tada Partizan prvi put preko Nikole Terzića, koga je sa leve strane uposlio Slobodan Urošević, ali je udarac glavom bio suviše slab da bi ugrozio golmana Ranđelovića. Pomenuti čuvar mreže je nekoliko minuta bio heroj domaćina pošto je posle kornera Bibrasa Natha refleksonom intervencijom zaustavio udarac glavom Igora Vujačića sa šest, sedam metara.

I kada se činilo da su crno-beli podigli nivo igre i rešili da ne čekaju grešku već dođu do gola, Radnik je šokirao vođstvo iz praktično prvog pravog napada. Medić je došao do lopte na desnom boku, uputio centaršut koji je slabo procenio Vujačić. dok Lutovac nije bio dovoljno čvrst u duelu sa najboljim strelcem Surduličana – Urošem Milovanovićem. Skok sa šest ili sedam metara, udarac glavom u dalji ugao, ništa nije mogao ni golman Stevanović – 1:0.

Možda su u trenutku šokirani vođstvom Radnika, ali ako je nešto pozitivno po stručni štab Partizana, onda je to svakako reakcija igrača na primljeni gol, a bila je protkana i inatom i još većom željom da se ispravi propust i ostane u trci za titulu. Pojačali su crno-beli ritam, pritisli Surduličane u minutama koji su usledili, ali je izjednačenje na užasnom terenu bilo potrebno i malo magije, za koju se pobrinuo Kvinsi Menig.

Bio je to 34. minut, Holanđanin je primio loptu iskosa, u poslednjoj trećini terena i to okrenut leđima, potom je kao na igrici fintom izbacio Stojanovića, zatim i Mitoševića u kaznenom prostoru, a onda pogledao i vratio povratnu loptu usamljenom Nikoli Terziću, koji je sa peterca pogodio ispod Ranđelovića i to slabijom, desnom nogom – 1:1.

Do kraja prvog dela Partizan je bio daleko bolji rival na terenu, sve vreme na polovini rivala i imao je još tri zanimljive situacije da potpuno preokrene rezultat u svoju korist. Prvo je Menig šutirao sa ivice kaznenog prostora – pravo u golmana, a samo minut kasnije Lutovac se sjajno ubacio na desnom boku, ali je izabrao loše rešenje i umesto povretne lopte uputio udarac i to paralelno sa gol-aut linijom. Na kraju prvog dela je pokušao i Jevtović posle centaršuta Terzića, no, i ta lopta je završila pored stative.

Možda je u poluvremenu strepeo, ali bolji početak drugog dela od onoga koji se dogodio Aleksandar Stanojević nije mogao da poželi. Tek što je meč nastavljen, Partizan je došao do vođtva i to ponovo na individualni kvalitet pojedinca.

Bio je to 47. minut, Saša Zdjelar je uputio pravovremeni pas sa sredine terena ka Rikardu, koga su u trenutku izolovala čak trojica igrača Radnika, ali su bez komunikacije ostavili napadača sa samo jednim čuvarom i to okrenutim licem, što je za njega pravi poklon. Prijem na 20-tak metara od gola, pomeranje lopte udesno i onda izuzetno jak udarac sa “žabicom” u sam ugao bio je neodbranjiv za Ranđelovića, koji je krenuo na vreme, ispružio se koliko je dug, no, bez uspeha – 1:2.

Taj rani gol je u velikoj meri “isekao” igrače Radnika, dok je sa druge strane dao značajno samopouzdanje fudbalerima Partizana, koji su u drugom delu potpuno neutralisali rivala ofanzivno, kontrolisali tok meča i sporadično pretili, mahom preko desne strane i Meniga, koliko god im je to teren dozvoljavao.

Istina, sem nekoliko centaršuteva, nije bilo izrazitih prilika, ali je crno-belima bilo važno da se sve bitno dešava na polovini Surduličana, daleko od opasne zone i golmana Stevanovića, koji gotovo nije imao posla.

Uspeli su crno-beli da postignu i treći gol i to u 70. minutu kada je Jojić proigrao Rikarda, ali je napadač Partizana bio u ofsajdu za pola koraka, te je posle provere iz VAR sobe pogodat poništen. Stanojević je u međuvremenu zamenio Natha rovitim Jojićem, ali da će nervoza igrača oba tima posle poništenog gola Rikarda “uzeti danak” u povredi i orinudnoj izmeni Jevtovića, verovatno bi promenio plan. Morao je zato da improvizuje, vratio je Jojića nekoliko metara unazad, na poziciju zadnjeg veznog, dok je Holendera postavio u centralni deo ne bi li rešio problem i uspeo je u tome.

Imali su crno-beli do kraja još dva pokušaja Rikarda, koja su izblokirana odnosno Meniga kome je golman skinuo loptu sa linije, kao i nekoliko prekida, no, rezultat se nije menjao. Na kraju, u 93. minutu je umelo usledio "hladan tuš" za crno-bele, pošto je Radnik umalo došao do gola. Prečka je spasila Partizan posle šuta Spasića, a u nastavku akcije ni Lukić nije uspeo da zatrese mrežu, pošto je šutirao pored gola iz izgledne situacije, pa je Stanojevićev tim "preživeo" ovo gostovanje i upisao tri važna boda i najavio da neće odustati od šampionske trke.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jacklrska

    21. mart 2022 | 16:24

    Znači očekuje se bar jedan penal😂😂😂

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    21. mart 2022 | 16:27

    Опуштено...филијала је то

  • Milivoje vrati se

    21. mart 2022 | 16:40

    Sad ima lola sa kim da bleji na klupi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA