≫ 

Srbija neće biti domaćin EP 2028. godine, evo gde će se takmičenje igrati

Krajnji rok za prijavu je sreda 23. mart, a za sada imamo samo jednog kandidata

  • 0
Fudbal Srbija - Katar Foto: Marko Jovanović

Evropsko prvenstvo 2028. godine neće se igrati u Srbiji s obzirom na to da naša zemlja nije ni podnela kandidaturu za domaćinstvo, tvrde britanski mediji!

Srbija je zajedno sa Grčkom, Bugarskom i Rumunijom trebalo da bude kandidat za domaćinstvo koje će očigledno ići u Ujedinjeno kraljevstvo i Republiku Irsku. Razlog - jedino su oni podneli zvaničnu kandidaturu, uz napomenu da je rok do srede 23. marta.

UEFA je najavila da će ime domaćina zvanično objaviti 7. aprila, ali sada jednostavno nema dileme ko će to biti s obzirom na to da je i Turska odustala od kandidature. Takođe, očekuje se da će EP 2032 organizovati Italija.

Što se tiče Srbije, ministar omlčadine i sporta Vanja Udovičić je u jednom intervjuu za Telegraf istakao šta je glavni problem kada je u pitanju organizacija. Očigledno je on bio nerešiv.

- U ovom trenutku smo stali sa pričama o organizaciji. Sporazum koji smo potpisali sa Rumunijom, Grčkom i Bugarskom je u zastoju od strane Grčke, jer imaju novu Vladu, pa dolazi do preispitivanja rada prethodne Vlade. Očekujemo u kratkom roku da se takve odluke definišu, da znamo da li nastavljamo u tom procesu. Mi nemamo mogućnosti da sami to radimo i zato smo išli regionalno da bismo zajedno konkurisali i za Euro i za Mundijal. Izgradnja infrastrukture je tu veoma važan faktor - rekao je Udovičić krajem januara ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA