Juventus potvrdio: "Dibala napušta klub, dolaskom Vlahovića sve se promenilo"

Argentinac je na leto slobodan igrač

  • 7
Dušan Vlahović, FK Juventus, Paulo Dibala Foto: MARCO BERTORELLO / AFP / Profimedia

Izvršni direktor Juvenutsa Mauricio Arivabene potvrdio je da klub neće produžiti ugovor sa Paulom Dibalom koji ističe na kraju sezone!

Dibala će psole sedam sezona biti slobodna u izboru nove sredine, iako je još u oktobru imao usmeni dogovor oko produžetka saradnje. Međutim, Arivabene je otkrio da se sve promenilo dolaskom Dušana Vlahovića.

- Sa kupovinom Vlahovića u januaru, Dibalina pozicija više nije bila u centru projekta. Zato je ovakva odluka bila poželjna. Njegova sposobnost se nikada nije dovodila u pitanje, ali trebalo je razmisliti o dužini novog ugovora i finansijama - rekao je direktor Juventusa i dodao:

- Bilo bi jako za klub da mu ponudi neku nisku ponudu, ali to bi bilo nepoštovanje prema igraču. Odluka je doneta u januaru i današnji sastanak sa Dibalom bio je prijateljski i pun poštovanja.

Argentinac se već povezuje sa Interom i da bi tamo mogao da nastavi karijeru, mada nije isključen transfer u Englesku ili Španiju gde ga Barselona i Totenhem čekaju raširenih ruku.

Ove sezone, Dibala je dao 13 golova i imao šest asistencija na 29 mečeva, a na psolednjem protiv Salernitane pogodio je baš posle dodavanja Vlahovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    21. mart 2022 | 22:10

    Čini mi se da su odličan tandem i da silno greše što ih razdvajaju. Dibala je, po meni, jedan od najpotcenjenijih u top ligama!

  • Čika delija momak

    21. mart 2022 | 21:55

    Top igrač, šteta... Jeste Vlahović naš i super je, ali Dibala klasa i za njega

  • Semajlirane_pufne

    21. mart 2022 | 22:29

    Odlican tandem mnogo gube ako ga ne zadrze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA