Verovali ili ne: Milinković pronašao četvrti klub u 305 dana, poznati trener će preuzeti Napredak

Strateg Kruševljana je nezvanično dogovorio sve detalje i sutra će biti promovisan na stadionu "Pod Bagdalom"

  • 7
Zoran Milinković Foto: MN Press

Bio je 21. maj prošle godine kada je Zoran "Kiza" Milinković napustio kormilo Kolubare. Verovatno nije mogao ni da pomisli da bi do danas, manje od 365 dana od tog momenta, mogao da promeni još tri sredine i da tako kaže da je vodio ukupno četiri sastava u jednoj kalendarskoj godini.

Ako bi Milinković mogao da sa nečim uporedi svoju poslednju godinu, to bi verovatno mogla da budu Vivaldijeva "Godišnja doba". Pomenutog 21. maja napustio je Kolubaru, da bi 30. jula preuzeo kormilo banjalučkog Borca.

Bizarno ili ne, tu se zadržao samo 19 dana, pošto je već 18. avgusta došlo do sporazumnog raskida saradnje, nakon razgovora sa čelnicima kluba iz Republike Srpske. Već na jesen, novi angažman, ovoga puta u Radničkom iz Kragujevca, počevši od 15. novembra 2021. godine, a već početkom februara je morao da napusti i ovu klubu zbog loših rezultata.

Međutim, Milinković je očigledno "tražena roba" na superligaškom tržištu, pa je već danas postavljen za novog šefa struke kruševačkog Napretka i pokušaće ovaj klub da uvede u evropske kvalifikacije do kraja prolećnog dela sezone. On će javnosti biti predstavljen već u sredu, a Napredak može da kaže da ima relativno lak posao u preostala dva kola pred plej-of, jer gostuje Novom Pazaru i dočekuje Metalac.

Od srpskih klubova, Milinković je kroz karijeru vodio Obilić, BSK iz Borče, Kolubaru, Srem, Spartak, Vojvodinu, OFK Beograd, Voždovac, Partizan, Rad i Radnički iz Kragujevca. Nova trenerska "vrteška" odvela ga je u Kruševac.

Video: Spajić i Mitrović: Jake provere, da prikažemo dobar fudbal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kameni

    22. mart 2022 | 19:28

    Menadžerski i kladioničarski trener!!!

  • Mrcke

    22. mart 2022 | 16:12

    I mozes misliti, kakav je to trener.

  • Kralj

    22. mart 2022 | 20:12

    Zanimljivo Napredak otkinuo Bodove Drzavnoma Projektu, i odmah kazna za Trenera koj nije izgleda hteo da slusa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA