Voždovac na pragu plej-ofa, Linta napravio čudo sa Zmajevima

Veliki uspeh kluba koji je tradicionalno bio u zoni ispadanja proteklih godina

  • 0
Aleksandar Linta Foto: MN press

Fudbaleri Voždovca na korak su od ostvarenja takmičarskog cilja za ovu sezonu. U preostala dva kola Superlige Srbije, Zmajevima je neophodan samo bod kako bi i teoretski obezbedili plasman u plej-of. Rezultat svakako vredan pažnje ako se u obzir uzme činjenica da je reč o jednoj od najmlađih ekipa u superligaškom društvu.

Voždovčani su u seriji od tri utakmice bez poraza, a prilično ubedljivo delovali su u poslednjem meču u Kruševcu gde su savladali Napredak sa 3:1, te na neki način i "kumovali" otkazu treneru Kruševljana Ivanu Stefanoviću.

- Apsolutno zasluženo smo slavili, a na pravi način smo iskoristili brzinske sposobnosti naših napadača – sumira utiske trener Voždovca Aleksandar Linta i dodaje:

- Bili smo veoma agresivni na svakom delu terena. Ekipa je pokazala zavidan nivo energije i to je dalo rezultat. Želili smo da lopta bude kod nas, da kroz posed dolazimo u situacije za gol. Uspeli smo da nametnemo zaista jak ritam, a protivnik za takvu našu igru nije imao odgovor.

- Takođe, posle oduzetih lopti pokušavali smo da budemo direktni i da na pravi način iskoristimo prostor koji se ukazivao između njihovih linija u timu. To nam je omogućilo da stvorimo veliki broj šansi, pa je pobeda mogla biti i ubedljivija. Vršili smo konstantan pritisak na loptu, a sa druge strane imali smo i dobru igru iza lopte, tako da sam veoma zadovoljan – objasnio je Linta.

Voždovac je sa veoma dobrim partijama nastavio i u prolećnom delu prvenstva, iako je u zimskom prelaznom roku ostao bez dvojice najbolji igrača i strelaca Aleksandra Stanisavljevića i Nikole Voijinovića koji su od 28 golova ekipe postigli čak 20. Od ekipe koja se prošle takmičarske godine borila za opstanak, Voždovac je trenutno šesti na tabeli.

- Mislim da smo ove sezone uradili sjajnu stvar. Trudimo se da igramo ofanzivno, ne kalkulišemo i tokom čitave utakmice pokušavamo da igramo sa istom idejom i u istom ritmu. Naša želja je uvek da kroz posed lopte imamo i kontrolu igre. Usled odlazaka pojedinih igrača bili smo primorani da promenimo samo sistem i početni raspored, ali su ideja i principi igre ostali isti – konstatuje Linta.

Video: Trener Voždovca posle poraza od Zvezde: Mogli smo da budemo odvažniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA