≫ 

Piksi: Još jedan fudbaler neće igrati, u Mađarsku ne idemo kao turistička organizacija

Pored Vlahovića, zbog povrede najverovatnije nećemo gledati ni Milenkovića

  • 11

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije pred prijateljski meč koji Orlovi igraju sa Mađarskom!

Srbija će u Budimpešti gostovati u četvrtak od 19.30 časova, potom 29. duel sa Dancima, a Stojković je pred duel sa komšijama poručio:

- Imamo dve utakmice i grupa igrača koja je pozvana konkuriše za tim. Svi su cenjeni, imaju svoje individualne i kolektivne kvalitete, svako može da očekuje šansu da će igrati. Videćemo ko će još igrati u zavisnosti od situacije, kondicije i mnogih drugih stvari. Imam puno poverenje u svakog igrača i znam da zaslužuje i da neće biti nikakvih grešaka - rekao je Stojković i dodao:

- Tim Mađarske zaslužuje respekt i oni ga imaju. Pristupamo ovim pripremama najozbiljnije i tako se spremamo. Juče u toku dana, tačnije sinoć, imali smo video analizu Mađara jer sam  želeo da moji igrači na najbolji način pripreme sebe za ono što ih očekuje u Budimpešti. Sve ove stvari idu u prilog tome da se ozbiljno pripremamo za ovaj duel.

Dušan Vlahović neće igrati ove dve utakmice zbog povrede, a Stojković je otkrio da skoro 90 odsto neće moći da računa ni na Nikolu Milenkovića.

- Svaka ekipa ima svoje probleme i mi smo tu da ih rešavamo. Vlahović neće biti u sastavu za ove dve utakmice zbog povrede, mogu da vam kažem da je Milenković blizu da bude van tima. Oseća lakšu povredu, grč u zadnjoj loži desne noge i da bi bilo tolalno glupo i rizično da igra. 90 odsto neće biti u konkurenciji za tim, ali putuje sa ekipom za Budimpeštu.

Govorio je Piksi i o značaju utakmice sa Mađarima.

Nikola Milenković, Kristijano Ronaldo Foto: Profimedia/Pedro Fiuza/NurPhoto / Shutterstock Editorial

- Znate kako, prijateljske utakmice imaju svoju važnost u jednom smislu. U slučaju poraza ništa se drastično neće promeniti. Da smo izgubili u Portugalu, danas bi čekali drugu utakmicu i drhtali od nervoze. Daleko od toga da idemo u Budimpeštu kao turistička organizacija, iako ćemo vreme iskoristiti da pogledamo jedan od najlepših gradova i tu arhitekturu koju ima. Šetaćemo, slikaćemo se... to je prelepa uspomena. Ali tamo idemo kao takmičari koji su ostavili ozbiljan pečat i želja nam je da nastavimo gde smo stali, a to je da budemo još bolji. Meč sa Mađarima nije tiuristički, idemo na pobedu i daćemo sve od sebe. Ako ne uspemo, Bože mili, idemo dalje.

Nastavio je Stojković da hvali Mađare, te je priznao da je za njih navijao na prethodnom EP.

- Mađarska kao fudbalska zemlja je bila zaista jedan pravi primer jedne fudbalske sile, kako treba da izgleda u vreme Puškaša i svih ostalih asova koji su bili na vrhuncu moći sredinom prošlog veka. Danas mi je drago da vidim ovu novu fudbalsku Mađarsku koja je strahovito napredovala u igri i infrastrukturi. Pratimo ih i čestitam im na tome. To je jedan pravi put kako fudbalska zemlja treba da se razvija. Strahovit napredak u poseldnjim godinama i daju primer nama ostalima kako treba raditi.

Zlatna lopta Srbije 2021 Foto: Nikola Tomić

- Mađarska kao učesnik poslednjeg EP, mogu da vam kažem da sam bio jedan od navijača i ostavili su sjajan utisak. Igrali su lep, brz i moderan fudbal. Mislim da će biti jedna prava utakmica jer je Mađarska ekipa koja može da napravi problem bilo kome u svetu. Verujem da će svi uživati u utakmici.

Mađarske medije je interesovalo i šta je to Piksi promenio za godinu dana otkako je na kormilu Srbije.

- Srbija igra po modernim principima, Srbija je maksimalno koncentrisana na performans koji terba da ostvari na terenu, ali je ključ svega to što smo promenili mentalitet za kratko vreme. Da veruju u ono što rade. Kako smo uspeli za tako kratko vreme, to će ljudi pričati. Na istom smo putu, imamo iste ciljeve. Duboko verujem u igrače i ljudske i fudbalske kvalitetete, a ono što je važno jeste i to da oni veruju u mene. Mislim da uspeh promene mentaliteta je jedan od najvažnijih segmenata oovg perioda koji smo prošli zajedno.

Video: Piksi odredio spisak igrača za prijateljske mečeve Srbije u martu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mico

    23. mart 2022 | 13:47

    Ko prenosi

  • taifun

    23. mart 2022 | 15:12

    Od kad Partizanovca deca vode ključnu ulogu u postavci igre, ides kao prvi u grupi ispred Portugala, Bleki Milenokovic, Mitar, Vlahovic, a razni jovici mahaci peškirima i pantelici kada se pitaju izbacuje te skotska, novi zeland itd.Zamislite jos da je grobarski savez, da ga ne vodi najveci izdajnik Bjekovic.Partizanova reprezentacija bi osvojila svetsko prvenstvo

  • Filip

    23. mart 2022 | 13:52

    Glodari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA