Rusi bacaju Englezima rukavicu u lice: Žele da organizuju EURO 2028!

Iznenađujuć potez iz Moskve

  • 0
Đani Infantino, Vladimir Putin Foto: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Danas, u sredu 23. marta ističe rok za predaju kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu 2028. godine. Za sada je stigla jedna zvanična ponuda, od strane Ujedinjenog kraljevstva i Irske, koji su podneli zajedničku kandidaturu.

To je potvrdio i premijer Britanije, Boris Džonson, koji je istakao da vlada snažno podržava kandidaturu za organizaciju prvenstva.

Bilo je najave da bi EURO mogla da organizuje i Srbija sa Grčkom, Bugarskom i Rumunijom, ali je na kraju ta ideja propala zbog promene vlade u Grčkoj...

Ipak, Englezi i ostali koji su sa njima podneli kandidaturu za EURO neće biti jedini koji su na kraju poslali ponude.

Kako je preneo ruski Sport ekspres, Rusi će takođe konkurisati za organizaciju ovog prvenstva, jer žele da upotpune organizaciju najvećih fudbalskih takmičenja posle Mundijala 2018. godine.

Ovu informaciju preneo je Sergej Anohin, član izvršnog odbora Fudbalskog saveza Rusije.

- Izvršni odbor je odlučio da ćemo se kandidovati da budemo domaćini Evropskog prvenstva 2028. i 2032. godine.

Iako su Rusi trenutno gotovo u svim sportovima zabranjeni zbog rata u Ukrajini, a reprezentacija ove zemlje izbačena je iz baraža za Katar, Rusi očigledno žele da "bace rukavicu" u lice pre svega Englezima. Iako,

Takođe, slična najava stiže i iz Turske, gde je navodno savez ove zemlje odlučio da podnese kandidaturu za organizaciju prvenstva.

Do kraja dana ćemo i zvanično znati koje su zemlje podnele kandidaturu, ali već sada se može naslutiti da će biti više opcija u igri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA