≫ 

Senzacija Makedonaca i šok za Italijane! Evropski šampion ostao bez Katara, Portugal srećno prošao

Čudo se dogodilo u Palermu za Severnu Makedoniju

  • 16
Fudbalska reprezentacija Italije Fudbalska reprezentacija Severne Makedonije Foto: Tanjug/AP

U Evropi je počela borba za još 3 "karte" koje vode na Mundijal, a posle četiri meča, kao pobednici, i kandidati za Katar, su izašli Portugalija, Vels, Švedska i neverovatna Severna Makedonija. 

Fudbaleri Italije poraženi su od Severne Makedonije sa 1:0. Posle mnogo mučenja i bolje igre Itaijani su bili nervozni, a to je iskoristio Trajkovski koji je u 92. minutu poslao pravu bombu i iskoristio jedino pravu šansu svog tima i pokazao da se fudbalska čuda dešavaju.

Od starta meča, Italijani su odmah napali gol rivala. Severna Makedonija se branila. Iz napada u napad Italijani su stvarali šanse, ali su se i propisno ispromašivali. Bez obzira na to što je Severna Makedonija pravila grešku za greškom, gola nije bilo tokom prvog poluvremena i ofanzive domaćeg tima. Bernardi, Imobile i Insinje nisu pogodili, a koliko je njihov tim bio dominantan tokom prvog poluvremena pokazuje i 66% poseda lopte.

I u nastavku, viđena je slična slika. Domaći tim je igrao bolje, imao loptu u svom posedu, ali se mučenje nastavilo. Lopta je prolazila svuda osim u gol Dimitrievskog. Posle nekoliko solidnih prilika, najbolju je u 57. imao Berardi. Odlično se Italijan zagradio i oslobodio čuvara, šutirao je snažno, a lopta odlazi preko prečke.  Kako je vreme odmicalo, igra Italijana je bila sve nervoznija.

Tempo igre nije opadao, a Severna Makedonija je čekala i dočekala. Tako je Aleksandar Trajkovski došao do lopte na nekih dvadesetak metara od gola, a u 92. minutu jedinu pravu šansu na meču je iskoristio i šokirao Italijane. vremena za preokret nije bilo, pa će tako aktuelni Evropski šampion izostati sa predstojećeg Svetskog prvenstva.

Najlepša fudbalska priča Severne Makedonije se nastavlja i oni će u finalu igratui protiv ekipe Portugalije.

Fudbalska reprezentacija Portugalije Fudbalska reprezentacija Turske Foto: Tanjug/AP

Portugalci su strepeli do poslednjeg momenta meča sa Turskom u kojem su slavili sa 3:1. Bez obzira na šanse i golove, gosti se nisu predavali i do kraja su napadali i pružali otpor.

Od starta meča uvodnih nekoliko minuta napadala je selekcija Turske. Sa druge strane, Portugalija je igrala strpljivo i čekala svoju šansu. U 16. minutu, posle dobrog napada, lopta je na desnoj strani stigla do Ronalda koji dodaje do Žote. Uz dosta sreće lopta se odbija do Bernarda koji šutira i pogađa stativu, a najprisebniji je bio Otavio koji donosi svom timu prednost.

Odmah posle gola, usledio je žestok presing Turske. Tokom nekoliko minuta gosti su sstvorili nekoliko šansi i naterali Ronalda i drugove da se potpuno povuku. Ipak, kako nisu uspeli da realizuju šanse, usledili su napadi Portugalije.

Tako, u 41. minutu Ronaldo asistira do Otavia, koji potom dodaje ka petrcu, a Žota glavom šalje loptu u mrežu i duplira prednost.

 

U nastavku, Portugalci su "stali na loptu", pažljivo gradili akcije i branili svoj gol. Ali, Turci se nisu predavali! Tako je Jilmaz, posle asistencije Undera, smanjio na 2:1 i uneo pravu dramu u meč. Ovaj gol poptuno je pokrenuo goste. baš kao i u prvom poluvremenu, potpuno su se povukli!

Posle perioda potpune kontrole, u kojem je malo falilo da dođu do trećeg gola, sve se okrenulo. Gosti su igrali kao u transu i u 84. minutu izborili su penal. Sa jedne strane Portugalci su bili šokirani, ali je Nemački sudija bio neumoljiv. Burak Jilmaz je preuzeo odgovornost, ali šalje loptu preko gola.  Ovaj promašaj koštao je njegovu selekciju plasmana u finale baraža za Svetsko prvenstvo!

U ostalim mečevima, Vels se plasirao u finale posle pobede nad Austrijom od 2:1. Posle nešto mirnijeg početka, usledila je ofanziva Velsa. Posle faula na nekih 25 metara od gola, loptu je uzeo Bejl. Fudbaler Reala koji skoro i da ne igra za španski tim, pokazao je koliko je dobar fudbaler. Bejl je izveo slobodan udarac i poslao loptu o gornji desni ugao za vođstvo od 1:0.

Austrija nije uspela da zaigra onako kako ume, a umesot toga Vels duplira prednost preko Bejla.

Do kraja, gosti su smanjili rezultat posle autogola Dejvisa.

U poslednjem meču, jedinom u kom su produžeci odlučili pobednika, Švedska je bila bolja od Češke posle gola Kuaisona u 110. minutu.

II Poluvreme

92. minut - Trajkovski postiže gol i šokira Italijane!

90. minut - Turci pokušavaju na sve načine da dođu do gola. Sa druge strane, priliku ima Ronaldo, ali nema gola.

84. minut - Dosuđen je penal za Tursku! Portugalci su šokirani! Burak Jilmaz je preuzeo odgovornost, ali šalje loptu preko gola! Ovaj promašaj možda je koštao njegovu selekciju plasmana u finale baraža za Svetsko prvenstvo!

 

83. minut - Portugalija strepi i brani se, Italijani sve nervozniji, Vels na korak od finala i igra nerava na meču Švedske i Češke.

78. minut - Fudbaleri Severne Makedonije se organizovano brane i ostavljaju poslednji atom snage na terenu.

74. minut - Prilika za Portugaliju! Neverovatno je kako je Otavio promašio. Gerero je poslao odličan centaršut sa leve strane, Otavio je glavom poslao loptu pored stative.

70. minut - Posle perioda potpune kontrole, u kojem je malo falilo da dođu do trećeg gola, sve se okrenulo. Jilmaz je pao u jedanaestercu! VAR je odlučio  danema penala.

66. minut - Gooool! Turska smanjila rezultat i ponovo je u igri! Jilmaz je pogodio!

 

64. minut - Goool! Austrija smanjuje rezultat. Sabicer je strelac. 

63. minut - Ponovo Berardi promašuje stopostotnu šansu! Sve je uradio kako treba napadač Italije, primio je dugu loptu na grudi, smirio je i snažno šutirao, ali je izblokiran!

57. minut - Dommeniko Berardi ima novu priliku! Odlično se Italijan zagradio i oslobodio čuvara, šutirao je snažno, a lopt aodlazi preko prečke.

53. minut - Verati odlično šutira ka golu Severne Makedonije, ali golman Dimitrievski brani.

51. minut - Goool! Vels je duplirao vođstvo, a strelac je ponovo odlični Garet Bejl!

 

50. minut - Italija je nastavila tamo gde je stala u prvom poluvremenu. Domaći fudbaleri imaju loptu u sovjim nogama, napadaju, stvaraju šanse, ali bez konkretnog učinka. Njihova igra protiv Severne Makedonije je sve nervoznija.

47. minut - Nova prilika za Portugalce! bernardo je snažno šutira, golman Čakir brani.

Fudbalska reprezentacija Portugalije Fudbalska reprezentacija Turske Foto: Tanjug/AP

I Poluvreme:

45. minut - Trajkovski šutira, Donaruma brani. Severna Makedonija uputila je prvi udarac ka golu Itaije na kraju prvog poluvremena.

41. minut - Goool! Portugalija vodi protiv Turaka! Žota je strelac! Ronaldo je asistirao do Otavia, koji potom dodaje ka petrcu, a Žota glavom šalje loptu u mrežu i duplira prednost. 

35. minut - Nema promene rezultata na mečevima baraža. Ofanziva Italijana traje.

30. minut - Kakva šansa za Italiju! Berardi je bio potpuno sam, gol je bio prazan pošto je golman Severne Makedonije pogrešio. Ipak Itaijan šutira preslabo.

26. minut - Šut Turske! Gosti su se oslobodili pritiska i sada igraju visok presing i teraju Portugalce na grešku. jilmaz je šutirao pored stative.

25. minut - Gooool! Vels vodi protiv Austrije! Posle faula na nekih 25 metara od gola, loptu je uzeo Bejl. Fudbaler Reala koji skoro i da ne igra za španski tim, pokazao je koliko je dobar fudbaler. Bejl je izveo slobodan udarac i poslao loptu o gornji desni ugao za vođstvo od 1:0. 

 

20. minut - Italija nastavlja da napada. Imobile je snažno šutirao, lopta je u korneru. Nekoliko grešaka napravila je Severna Makedonija u odbrani, ali nema promene rezultata.

15. minut - Gooool! Portugalija vodi protiv Turske! Strelac je Otavio. Posle dobrog napada Portugalije, lopta je na desnoj strani stigla do Ronalda koji dodaje do Žote. Uz dosta sreće lopta se odbija do Bernarda koji šutira i pogađa stativu, a najprisebniji je bio Otavio koji donosi svom timu prednost. 

 

14. minut - Portugalci su izveli odličnu kontru, ali su gosti uspeli da se odbrane.

10. minut - Česi su se oslobodili pritiska. Posle kornera sa leve strane, usledila je gužva na petercu. Kuhta je šutirao, lopta je u jednom momentu bila u golu, ali je sudija dosudio prekršaj. Cela situacija je proverena u VAR sobi, i odlučeno je da se igra normalno nastavi.

9. minut - Prilika za Ronalda, rezultat je nepromenjen.

8. minut - Odličan napad imali su Šveđani. Česi se odlično brane. Na obe strane igra se otvoreno.

6. minut - Marsel Sabicer pogodio prečku na meču Austrije i Velsa.

5. minut - Italijani su odmah krenuli ofanzivno i opsedaju gol Severne Makedonije.

4. minut - Turci su na startu iznenadili Portugalce i odmah napali. Ronaldo i drugovi se uglavnom brane tokom prvih nekoliko minuta meča.

Uoči mečeva: 

Večeras se igraju prvi mečevi polufinala tri ukrštanja. U prvom su: Vels - Austrija i Škotska - Ukrajina: Ko će na Mundijal iz ovog duela biće poznato u junu pošto su Škoti, FIFA i UEFA izašli u susret Ukrajincima. Takođe, Poljska je zbog diskvalifikacije Rusa direktno u finalu baraža i čeka boljeg iz duela Švedska - Češka.

Poslednja ulaznica za Katar dolazi iz duela: Portugal - Turska i Italija - Severna Makedonija.

Da podsetimo, žreb za Mundijal održaće se 1. aprila u Dohi, a do tada, preostalo je još 15 mesta, od toga 3 iz Evrope.

Uz domaći Katar i Srbiju, plasman su obezbedile Nemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španija, Engleska, Švajcarska, Holandija, Argentina, Iran, Južna Koreja, Japan i Saudijska Arabija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zverko

    24. mart 2022 | 22:45

    Bravooooooo makedonija

  • 5

    24. mart 2022 | 22:45

    SVAKA ČAST 🇲🇰MAJSTORI🇲🇰,ČESTITKE OD SRCA.

  • Neleknelevienna

    24. mart 2022 | 22:51

    S jedne strane mi zao italijana sa druge mi drago za makedonce ali ovako nesto nisam video u zivotu.. 34udaraca da ne postignes gol i onda primis sa 25metra na kraju prosto neverovatno.. sad cu svim srcem da navijam za makedonce i protiv penalda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA