Afrički baraž za SP: Salah bolji od Manea, krupni koraci Alžira i Tunisa ka Kataru

Prvi deo posla za afričke selekcije je završen

  • 0
Senegal Egipat Afrika kup Foto: Tanjug/AP

Baraž mečevi u Africi doneli su puno uzbuđenja, ali malo golova, međutim to i ne treba da čudi, pošto su za sve reprezentacije predstojeći dvomeči biti ili ne biti kada je u pitanju plasman za Katar. Baraž u Africi se igra na dve utakmice i pet ekipa koje budu bolje od rivala u dvomeču rezervisaće svoju kartu za Katar. Za sada su tri reprezentacije korak bliže Mundijalu u odnosu na svoje rivale.

Egipat se revanširao Senegalu za poraz u finalu Afričkog kupa nacije i minimalnim rezultatom napravio prvi korak ka Kataru.

Strelac jedinog gola bio je senegalski fudbaler Salijus Sis. Fudbaler Nansija je u četvrtom minutu meča zatresao sopstvenu mrežu i promene rezultata više nije bilo.

Jedina utakmica baraža završena bez golova bila je između Gane i Nigerije. Najveća šansa za promenu rezultata bila je u 77. minutu, kada je sudija pokazao na belu tačku za Nigeriju, ali je nakon konsultacije VAR-a ipak odlučio da nema ništa od penala i meč je završen bez pogodaka.

DR Kongo i Maroko su u prvom meču odigrali nerešeno - 1:1.

Domaćin je poveo u 12. minutu golom Joanea Vise, a priliku da izjednači Maroko je propustio u 54. minutu kada je Rajan Mae promašio penal. Ekipa koju sa klupe predvodi Vahid Halilhodžić je ipak uspela da stigne do remija golom Tarika Tisudalija u 76. minutu.

Alžir je napravio krupan korak ka Kataru pošto je u gostima savladao Kamerun rezultatom 1:0. Jedini pogodak na meču bio je delo Islama Slimanija u 40. minutu meča.

I Tunis je napravio veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo, pošto je ta selekcija u gostima savladala reprezentaciju Malija. Najzaslužniji za pobedu Tunisa bio je jedan od najpoznatijih fudbalera Malija - Musa Sisoko. On je u 36. minutu postigao autogol, da bi samo četiri minuta kasnije dobio crveni karton i tako svoju reprezentaciju doveo u izuzetno nepovoljan položaj pred revanš meč.

Video: Ludilo: Makedonci uz hit Bobana Rajovića proslavili pobedu protiv Italije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA