Konačne ponude za kupovinu Čelsija do 11. aprila, promena vlasnika već do kraja meseca

Saga se bliži kraju

  • 0
FK Čelsi - FK Njukasl Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Čelsi prolazi kroz težak period nakon što je Roman Abramovič prvo odlučio da proda klub, a zatim su mu suspendovani svi poslovi, ali deluje da će toj krizi ubrzo doći kraj, jer kako prenosi ugledni "Sky Sports", četiri glavna kandidata za kupovinu londonskog kluba dobili su krajnji rok za dostavljanje poslednjih ponuda.

Konačne ponude potencijalni vlasnici će morati da dostave najkasnije 11. aprila, kada će banka "Raine Group" zadužena za kupoprodaju Čelsiju započeti analizu i odlučiti ko će postati novi vlasnik "plavaca".

Kako prenosi pomenuti medij, u konkurenciji su četiri kandidata, a među njma ima vlasnika određenih sportskih franšiza.

Banka koja nadzire prodaju kluba je uz rok poručila i da će novi vlasnik morati da uloži minimalno milijardu funti u klub, što podrazumeva sredstva za stadion, igrače, ali i ostali razvoj kluba.

"Raine Group" će podneti zahtev Vladi Velike Britanije za posebnu dozvolu za odobravanje prodaje Čelsija i trebalo bi da na "Stamford Bridž" stigne novi vlasnik do kraja aprila.

Video: Sofija uživa u glamuru i voli da jaše: Evo kako izgleda ćerka Romana Abramoviča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA