Makedonci jure uspeh kao Srbi u Portugaliji: Premijer ušao u avion i obećao im 500.000 evra za plasman na SP

Oni će čak i od države imati sličan motiv kao Srbija pred meč sa istim protivnikom

  • 1
Severna Makedonija, Italija Foto. Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Severne Makedonije ima priliku za istorijski uspeh i plasman na Svetsko prvenstvo u Katar, pošto će im u finalnom meču baraža protivnik biti selekcija Portugalije u Portu. Makedonci su i u polufinalu napravili iznenađenje pošto su bili bolji od Italije u Palermu sa 1:0.

Odlična je Severna Makedonija u poslednje vreme, ova selekcija je takođe učestvovala i na Evropskom prvenstvu, a sada bi mogla da ode i korak dalje i ostvare plasman na Svetsko prvenstvo koje se održava u Kataru ove godine.

Odlučujući meč će ekipa Severne Makedonije igrati protiv Portugalije koja je bila bolja od Turske (3:1), iako su Turci imali penal za izjednačenje pri rezultatu 2:1 na samom kraju meča, ali je Burak Jilmaz šutirao preko prečke. Takođe, treba pomenuti i da će najbolji igrač Severne Makedonije biti u sastavu, jer se Eljif Elmas vratio u tim.

Dodatni motiv za plasman u Katar, ali i dobar rezultat u Portu, repreznetativci Severne Makedonije su dobili od Premijera Dimitra Kovačevskog, koji im je pred put ušao u avion i poručio da je država obezbedila finansijsku premiju od 500.000 evra za potencijalni plasman u Katar.

Inače, Srbija je takođe pred svoj put u Portugaliju dobila sličan motiv, kada je predsednik države obećao 1.000.000 evra u slučaju pobede. "Orlovi" su kasnije i savladali Portugaliju, čime su tu reprezentaciju i poslali u baraž.

Podsetimo, meč između Portugalije i Severne Makedonije je na programu u utorak 29. marta, s početkom od 20 časova i 45 minuta.

Video: Ludilo: Makedonci uz hit Bobana Rajovića proslavili pobedu protiv Italije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    27. mart 2022 | 20:33

    Нема ништа од тога 3-1 за португал

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA