≫ 

Borjan ide na Svetsko prvenstvo, može i na Srbiju u Kataru: Kanada na Mundijalu posle 36 godina!

Veliki uspeh reprezentacije sa severnoameričkog kontineta i još jedan važan momenat u biografiji golmana Zvezde, rutinska pobeda nad Jamakom 4:0 za potvrdu prvog mesta u kvalifikacijama

  • 11
WCup US Canada Soccer Nathan Denette

Fudbalska reprezentacija Kanade plasirala se na Svetsko prvenstvo u Kataru (21. novembar - 18. decembar) gde će igrati prvi put posle 36 godina i Mundijala održanog u Meksiku 1986. godine!

Sve što je trebalo da urade za ovaj veliki uspeh, a trebalo je da pobede ili igraju nerešeno sa Jamajkom, Kanađani su i uradili u nedelju uveče po srednjeevropskom vremenu. Lako, rutinski, uz feštu na tribinama i po minusu u Torontu savladali su goste 4:0 (2:0) i tako kolo pre kraja potvrdili prvo mesto u KONKAKAF zoni kvalifikacija.

Naravno, jedan od glavnih aduta Kanade i ovog puta bio je golman Crvene zvezde Milan Borjan, ponovo je ostao nesavladan i biće, u to nema sumnje, jako oružje selekcije "javorovog lista" i u Kataru gde Kanađani, ako to žreb tako namesti, mogu biti i rival Srbije u grupi.

Strelci za Kanađane u istorijskoj utakmici bili su Larin u 13. minutu, Bjukenen u 44, Hojlet u 84. i Mariapa koji je u 89. postigao autogol.

Milan Borjan, Kanada, Jamajka Printskrin: Sport klub

Fešta je bila spremna i pre utakmice, masa ljudi je dočekala autobus sa Borjanom i družinom koji je u špaliru naroda milio do stadiona gde se očekivao završni čin i formalnost sa Jamajkom.

Fudbaleri nisu izneverili, bez po muke su porazili protivnika i overili vizu za Katar ispred tradicionalnih favorita, selekcija SAD i Meksika, koji dele drugo mesto sa šest bodova manje i utakmicom manje.

Kanada je tako postala 20. selekcija učesnik narednog Mundijala.

Pored Kanađana, vizu su već obezbedili Nemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španija, Srbija, Engleska, Švajcarska, Holandija, Argentina, Iran, Južna Koreja, Japan, Saudijska Arabija, Ekvador, Urugvaj, i domaćin Katar.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Borjan sprečavao Delije da gađaju igrače Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA