≫ 

Koristili smo simulator i izvukli top grupu za Srbiju na SP: Sve o žrebu i koje ekipe još čekamo!

Podsetimo, žreb za određivanje grupa na Mundijalu na programu je 1. aprila

  • 4
Srbija, žreb, Mundijal 2022, Katar, Svetsko prvenstvo u fudbalu, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Mladen ANTONOV / AFP / Profimedia

Tenzije pred finiš popune od 32 mesta za Svetsko prvenstvo u Kataru polako rastu, a posle trijumfa reprezentacije Kanade nad Jamajkom imamo samo još 12 nepoznanica ko će se takmičiti na Mundijalu!

Taj broj će se prepoloviti već u utorak veče, kada i zvanično budemo imali pet reprezentacija iz Afrike i dve iz Evrope. Do 31. marta avanosvani će biti SAD i Meksiko koji samo čudom mogu da ostanu bez Mundijala, dok ćemo preostale tri selekcije dobiti posle žreba - u junu!

Kada je u pitanju žreb grupa, on će biti održan u petak 1. aprila u 18 časova (RTS 1). Katar kao domaćin će igrati u grupi A i upravo će ta selekcija 21. novembra otvoriti Mundijal. Podsetimo, turnir će trajati do 18. decembra.

Što se tiče Evrope, plej-of baraža u utorak igraju Portugalija  - Severna Makedonija i Poljska - Švedska, dok će Škotska - Ukrajina odmeriti svoje snage u junu, a zatim će pobednik igrati protiv Velsa.

Afrikanci u utorak završavaju svoj plej-of, a parovi su: Nigerija - Gana (prvi meč 0:0), Senegal - Egipat (0:1), Alžir - Kamerun (1:0), Maroko - DR Kongo (1:1) i Tunis - Mali (1:0). Niko od ovih selekcija ne može da bude u prva dva šešira, uz napomenu da gol u gostima važi u ovom stadijumu.

Četiri učesnika južnoameričkih kvalifikacija smo već dobili, a za tu 5. poziciju koja donosi baraž takmiče se Peru (21 bod), Kolumbija (20) i Čile (19). Peruanci čekaju Paragvaj, Kolumbija gostuje Venecueli, dok Čile kod kuće igra protiv Urugvaja.

Petoplasirana selekcija će svoj baraž igrati u junu protiv Australije i UAE, Iraka ili Libana - uz napomenu da su Emirati sa devet bodova trenutno najbliži toj utakmici doigravanja. Doduše, moraju da pobede Južnu Koreju i ostanu korak ispred Iraka koji gostuje Siriji.

Kanada Jamajka fudbal, Jamaica Canada Foto: Tanjug/AP

KONKAKAF kvalaifikacije su, već smo pomenuli, dali Kanadu kao prvog učesnika, SAD ne sme da izgubi od Kostarike sa šest ili više golova u međusobnom susretu, a Meksiku je potreban bod kod kuće sa Salvadorom. Iako ne bi trebalo ništa računati pre samog kraja, ovde je jasno da će SAD i Meksiko direktno u Katar, dok će Kostarika u baraž u kom ih čeka bolji iz meča Novi Zeland - Solomonska Ostrva.

Ono što je važno pomenuti pred žreb jeste to da, ne računajući evropske selekcije, u grupama ne moigu da se nađu dve reprezentacije iz iste kvalifikacione zone. na primer, Brazil i Argentina iz prvog šešira ne mogu da izvuku Urugvaj ili Ekvador.

Telegraf je u međuvremenu koristio simulator žreba grupa za odlazak na Mundijal (koji možete pogledati OVDE) i dobili smo ove rezultate:

Simulator SP Printskrin: https://stattosoftware.com/wc2022

- Srbija ide u grupu A gde se nalaze još Katar, Švajcarska i Kamerun, što znači da su Kamerunci uspeli da pobede Alžir u afričkom plej-ofu po ovom simulatoru.

- UAE su pobedili Australiju, a zatim izgubili od Perua koji je otišao na Mundijal. Solomonska Ostrva su bila bolja od Novog Zelanda, ali ne i od Kostarike koja se takođe našla na Mundijalu.

- Portugalci su prošli Severnu Makedoniju, Švedska je bila bolja od Poljske, dok je Vels takođe našao svoje mesto na Mundijalu.

- Hrvati su se našli u grupi G u kojoj se nalate još Belgija, Maroko i Kanada sa Milanom Borjanom među stativama.

Sudeći po rivalima koje je Srbija dobila, verujemo da bi svi poželeli upravo ovakav žreb. A vi u komentarima možete ostaviti svoje mišljenje koga biste voleli da vidite u grupi sa Orlovima.

Video: Tadić: Dok Piksi nije došao nismo se uopšte bavili sobom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пфк

    28. mart 2022 | 14:53

    Катар, холандија, ми и канада би било најидеалније по мени…😂

  • Ja

    28. mart 2022 | 13:49

    Iz vaših usta u božije uši!

  • Jole

    28. mart 2022 | 13:44

    Pa to bi bila najlakša grupa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA