≫ 

Partizan ponudio Jojiću novi ugovor, uz 20 odsto manju platu

Crno-beli su već odradili sastanak sa Milošem Jojićem i predočili su mu ponudu

  • 31
FK Partizan - FK Fejnord Foto: Nikola Tomić

Protekle sedmice Partizan je dogovorio i produžio saradnju sa golamanom Nemanjom Stevanovićem, jednim od 13 prvotimaca kojima narednog leta ističu važeći ugovori, no, pomenuti čuvar mreže nije jedini igrač sa kojim crno-beli žele da nastave saradnju. Štaviše, čelnici iz Humske su već započeli pregovore i sa defanzivnim vezistom Milošem Jojićem (30), kome je takođe ponuđena mogućnost da ostane u klubu i u narednom periodu, saznaje Telegraf.

Čelnici kluba iz Humske su na “mig” sportskog sektora odlučili da ponude Jojiću novi ugovor smatrajući da ga je zaslužio igrama i odnosom u minule dve sezone, ali će taj eventuelani nastavak saradnje sadržati i određene finansijske ustupke zbog ranije uvrđenog plana o uštedi.

Naime, Partizan je još prošlog leta ušao u proces smanjenja budžeta za plate igračima, bilo da se radi o postojećem kadru, momcima kojima sleduje novi ugovor, gde spada i pomenuti Jojić ili, pak, pojačanjima, kojima takođe više neće biti isplaćivane velike cifre kao ranije.

Zato su crno-beli pred Jojića stavili novi ugovor, ali sa primanjima koja su za 20 odsto umanjena nego u minule dve godine ugovora (cifra poznata redakciji), pride postoji i stavka koja se tiče agenta igrača, a koju bi on sam trebalo da reši.

To je zapravo bio epilog prvog sastanka dve strane na kome je Partizan izneo svoj stav i ponudu, verujući da će igračeva pripadnost klubu doprineti konačnom dogovoru, pa je preostalo da se sačeka odluka samog Jojića, koja još uvek nije poznata.

Gledajući iz neutralnog - “trećeg ugla” čini se da igraču prijaju status u klubu i timu, činjenica da je tokom minule dve sezone bio standardan i neko ko do mečeva sa Fejenordom praktično nije imao nijednu tačku spoticanja. Ipak, dueli sa Holanđanima u osmini finala Lige konferencija donekle su jednostrano “zavadili” deo navijača na istočnoj i zapadnoj tribini sa Jojićem, proizvodeći verbalnu agresiju koja vezisti sigurno nije bila prijatna i zbog koje će sigurno dobro preispitati svoju odluku.

FK Partizan - FK Fejnord Foto: Nikola Tomić

Upravo ta činjenica bi možda najviše i mogla da utiče na konačni odgovor fudbalera, pre nego finansijska strana priče, jer je Jojić godinama igrao u inostranstvu i imao veoma dobre ugovore (samo u Turskoj, recimo, 1.250.000 evra po sezoni), pride je od leta slobodan igrač na tržištu što bi mu u nekoj novoj sredini, uz statistiku koju je ostvario, svakako donelo i dva, pa i tri puta veću zaradu nego u Humskoj.

Što se Partizana tiče, u klubu svakako planiraju određene promene i rekonstrukciju tokom letnjeg prelaznog roka, kako god se sezona okončala, ali je procenjeno da bi Jojić i u novoj “podeli karata” mogao da bude od velike koristi timu. Tim pre što je tokom minulih devet meseci tekuće sezone odigrao 43 utakmice za crno-bele, upisao sedam golova i 13 asistencija što ga čini najboljim “pakerom” u ekipi.

Partizan je svoje rekao, “nož i pogača” su u rukama Miloša Jojića.

Video: Trener Partizana se sukobio sa navijačima zbog Jojića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA