≫ 

Selektor Makedonije želi podvig: "Nismo došli kao turisti u Portugal, naša zemlja uživa u ovom momentu"

Da li će naše južne komšije uspeti da prepišu recept Orlova i plasiraju se u Katar preko Portugala?

  • 0
Severna Makedonija, Italija Foto. Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Severne Makedonije trenutno živi svoj san. Posle pobede nad Italijom nalazi se na pobedu od plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru, ali će za to morati da napravi još jedan podvig.

Sutra će u Portugalu morati da dođe do pobede protiv Portugala i da prepiše recept od Srbije (20.45) koja je baš na gostovanju ovoj selekciji došla do vize za Mundijal.

Selektor Blagoje Milevski svestan je kvaliteta svoje ekipe i da Portugalu neće moći da se preti. Međutim, nada se da će na kraju ipak ostvariti podvig i obradovati čitavu naciju.

- Beskorisno je trošiti reči na tim i pojedince Portugalije. Ne bih nikoga izdvajao jer moram mnogo da nabrajam. Poštovanje za sve njih, ali mi nismo došli kao turisti u Porto. Daćemo sve od sebe da pobedimo. Mala smo zemlja i niko nije očekivao da ćemo se naći u ovakvoj situacioji da igramo utakmicu za Svetsko prvenstvo. Makedonija uživa u ovom trenutku i moja poruka igračima je da uživaju u utakmici sa najboljima u Evropi. Svi igrači su spremni i nadam se da će tako i ostati posle večerašnjeg treninga - rekao je Milevski.

Kaže da će njegov tim pokušati da ponovi odbranu iz meča sa Italijom, koja je odvela Makedoniju u finale baraža.

- Znam tim koji će istrčati na teren, nemam dileme. Imaćemo drugačiju utakmicu od one u Palermu, drugačijeg protivnika i drugačije individualne karakteristike. Prvi gol je veoma važan, ali svaki meč je poseban i ne mora da znači da uvek donosi pobedu. Kristijano Ronaldo je možda godinama unazad bio najbolji na svetu, ali ne igra sam, igra još deset igrača. Portugalija nije samo Ronaldo, moraćemo da se koncentrišemo na tim, a ne na pojedince.

Veruje da će fudbalska selekcija uspeti da zaseni sve uspehe drugih nacionalnih timova Severne Makedonije, ako se bude plasirala na Mundijal u Katar.

- Čestitam na uspehu drugih sportova koji su igrali na velikim takmičenjima, ali kada govorimo o fudbalu, govorimo o drugoj dimenziji. Fudbal na golobalnom nivou je iznad svega, pa je tako i put do uspeha jako težak - zaključio je Milevski.

Video: Legendarni Željko Rebrača na otvaranju trim staze na Fruškoj Gori

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA