≫ 

Kreće konačan rasplet, danas dobijamo još 7 učesnika Mundijala u Kataru

Plus još jednu ekipu koja će igrati u azijskom plej-ofu

  • 0
FK fudbalska reprezentacija Srbija Portugalija Foto: MN Press

Kvalifikacije za odlazak na Svetsko prvenstvo u Katar stigle su polako do kraja i u utorak 29. marta saznaćemo još sedam reprezentacija koje će se 1. aprila naći na žrebu za formiranje grupa.

Sve oči su uprte u revanš mečeve poslednje faze afričkih kvalifikacija koje će dati konačnih pet učesnika Mundijala, do još dve dolaze posle finala evropskog baraža u Portugaliji i Poljskoj.

Od 19.00 časova na teren će Nigerija - Gana i Senegal - Egipat. Kada je u pitanju prvi par, u prvom meču nije bilo golova. S druge strane, Egipćani su kod kuće slavili minimalnim rezultatom 1:0.

Ovde vredi pomenuti da je gol u gopstima i dalje na snati, što će i te kako značiti Alžiru koji dočekuje Kamerun i ima prednost od 1:0, kao i Tunisu koji je u gostima dobio Mali takođe sa 1:0. S druge strane, u duelu Maroka i Konga bilo je 1:1. Ove utakmice na programu su od 21.30 časova.

Portugalija od 20.45 minuta dočekuje Severnu Makedoniju, a Poljska u istom terminu Švedsku. Trećeg putnika iz Evrope kada je u pitanju baraž dobićemo u junu. Podsetimo, Vls čeka boljeg iz duela Škotska - Ukrajina.

Pored toga što ćemo tokom dana dobiti sedam novih učesnika SP, azijske kvalifikacije će nam dati i rivala Australiji u plej-ofu. Podsetimo, pobednik dvomeča dve najbolje trećeplasirane ekipe iz Azije igraće protiv 5. selekcije južnoameričkih kvalifikacija za konačan plasman na Mundijal.

Kao što smo rekli, Asutralija je siguran učesnik tog azijskog pelj-ofa, dok se za to drugo mesto boe UAE, Irak i Liban. Emirati čekaju Južnu Koreju i imaju bod više od Iraka koji gostuje Siriji, dok Liban ide na noge Iranu i zaostaje tri boda u odnosu na UAE.

Video: Ludilo: Makedonci uz hit Bobana Rajovića proslavili pobedu protiv Italije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA