≫ 

Nećemo gledati Mundijal na svake dve godine: Propala revolucija, odustalo se od glasanja

Za sada neće biti promena u kalendaru

  • 5
World Cup Trophy, Pehar Mundijala, Trofej Foto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Kongres FIFA održaće se u četvrtak u Dohi, dan uoči samog žreba za Mundijal u Kataru. Među temama o kojima se ovoga puta neće razgovarati je predlog da se Svetsko prvenstvo održava na dve umesto na četiri godine, što je dobra vest za sve ljubitelje tradicionalnog fudbala.

Taj predlog, koji je razvio Arsen Venger, nekadašnji trener Arsenala, a sada šef za globalni razvoj fudbala u FIFA, izazvao je ogromne kritike. Najviše protivnika imao je u Evropi, posebno glasne su bile članice UEFA, kao i najveći klubovi, pa i nacionalni savezi koji nisu hteli ni da čuju za datu promenu. Ideja nije uspela da dođe do samog glasanja, ali će FIFA pokušati da napravi promenu kalendara.

Aktuelni kalendar se završava 2024. godine, a jedan od predloga je povratak Kupa konferedacija koji se održavao od 2001. do 2017. i bio svojevrsna provera za Svetsko prvenstvo.

Pozivajući se na izvor među fudbalskim čelnicima, Rojters takođe ističe da su odnosi između evropske i svetske kuće fudbala nešto bolji, kao i da će ljudi iz UEFA sada više raditi na pravljenju novog kalendara takmičenja.

Video: Nikola Terzić krunisao sjajnu igru u prvom poluvremenu: Nakon asistencije, postigao i gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    30. mart 2022 | 11:07

    Fudbal odavno nije zanimljiv kao što je nekada bio. Danas se samo gleda novac da što više uzmu. Povećavaju grupe u Lš i na EP i SP. To je sve za ku*ac. Sad ce na sledećem evropskom prvenstvu da učestvuju 32 ekipe od ukupno 36 evropskih država. Gde je tu smisao svega toga ili u Ligi šampiona igraju ekipe koji nisu opšte prvaci u svojim državama. Sve izgubilo smisao.

  • Vukasin9vic Bec

    30. mart 2022 | 09:12

    Mismo samo na paoiru jaki Ali u öraksi ne zasto sad niTa Nepisete o porZju toliko faljemi. Orlovi.Ma NUcitd Nnucite jdd om za Uvdk prvo Koci PA ona iyde opa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA